- hirdetés -

Hetedik alkalommal vesznek részt a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai a „72 óra kompromisszum nélkül” jótékony szociális akcióban. A háromnapos kezdeményezés első napján, október 12-én a Szikhát Kutyamenhelyre látogattak ki kutyatáppal, pokrócokkal és kutya szalámival felpakolva a segítőkész gyerekek.

A kezdeményezés tíz éves országos szinten, ebből pedig hét éve veszi ki a részét az Iskola. A gyerekek boldogan szaladgáltak a kutyák között és segítettek a menhely dolgozóinak.

Feketéné Varga Mónika tanítónő elmondta, hogy  minden évben örömmel önszántukból jelentkeznek a nebulók felajánlva segítségüket. Az idei akcióra is nagy volt az érdeklődés.
– Egy hete volt az Állatok Világnapja, ezért nagyon aktuális helyszín a Szikhát Kutyamenhely, valamint testközelből láthatják a gyerekek, hogyan is kell egy állatot helyesen gondozni – mondta Feketéné Varga Mónika.

A kutyák hálásak voltak a fiatalok simogató kezeiért (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A kutyák hálásak voltak a fiatalok simogató kezeiért (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az egyik önkéntes tanuló, Tompa Dorka szerint fontos, hogy segítsenek a menhelynek.
– A kutyáknak szükségük van gondoskodásra, ezt itt meg is kapják. Hoztunk adományt, amivel mi is segítünk a kutyamenhelynek. Keresztanyukám is itt dolgozik a menhelyen. Sokat hallottam a munkájukról, ezért szerettem volna én is kijönni a többiekkel, hogy segíthessek – mesélte Dorka.

Csicsely Szilvia, a Székács Evangélikus Iskola igazgatóhelyettesétől megtudtuk, hogy szombaton délután a kisebb gyerekek a templomkertet teszik rendbe, a gimnazisták a katonai sírokat rendezik. Vannak osztályok, akik időseknél segédkeznek a ház körüli őszi munkákban. Egy kis csoport az orosházi  kórház gyermekosztályára is ellátogat, hogy zeneszóval vidítsák fel a beteg gyerekeket.

Az esemény lezárása vasárnap 10 órától lesz az evangélikus templomban, egy hálaadó istentisztelet keretében. Erre az alkalomra az osztályok zöldség-gyümölcsféléket, tartós élelmiszereket gyűjtenek, amelyet a rászorulóknak juttatnak el.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.