- hirdetés -

Az évad első, gyerekeknek szóló darabja kerül hamarosan közönség elé a Békéscsabai Jókai Színházban. A bűvös patkó egyfelől mesejáték, melyből nem hiányozhat a Jó és a Rossz örök harca; másfelől a felnőttek számára is tartalmaz fontos üzenetet.

A darab központi szimbóluma a Világfa, mely leképezi egész földi világunkat és forrása minden hangnak, illatnak, színnek és benne található az emberiség teljes tudása. Ezt a csodafát akarja eltávolítani a gonosz varázsló Terrebiusz, akivel a bohóc Bumburi veszi fel a harcot.

A mű további szereplői az állatok, az erdő lakói: többek között a róka, a bagoly, a farkas, a nyuszi és a mókus. Fontos szerep jut még Bumburi bohóc segítőjének, Jázmin tündérnek, aki megtalálja a bűvös patkót és megmenti Meseországot.

A közel egy órás mese fontos gondolatai: az összefogás és a szeretet fontossága, a művészi szabadság, és hogy meg kell őriznünk a természeti értékeket. Mint minden mesében itt is győz a jó, az állatok megünneplik a csodafa szülinapját; a nézők pedig ebből a varázslatos világból erőt meríthetnek a mindennapok harcaihoz, elindulhatnak megkeresni a való világ bűvös patkóit.

A főbb szerepekben Szabó Lajos, Gábor Anita, Gulyás Attila, Csonka Dóra, Tomanek Gábor, Hodu József, Csomós Lajos és Nagy Erika látható, a mű Juhász Róza rendezésében kerül bemutatásra, aki már bizonyított Békéscsabán Örkény Macskajátékának színrevitelével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.