- hirdetés -

Az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület október 9-én nyitotta meg Őszi tárlat című kiállítását, hétfőn 10 órakor. A Táncsics gimnázium aulájában október végéig tekinthetőek meg a festmények.

Az egyesület húsz tagja közül, 14 festő munkáját csodálhatják meg az érdeklődők. A többiek egy saját tárlattal készülnek a közeljövőben.

A jelenlévőket köszöntötte Blahó János, a gimnázium igazgatója, majd átadta a szót Bodrogi Bélának, az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület elnökhelyettesének. Beszédéből kiderült, hogy az Őszi tárlat festményei a nyári alkotótáborban készültek Gyopároson. Az egyesület szervezte tagjai számára, ahol a művészek a víztorony mellett számos látnivalót megörökítettek vásznaikon.

Őszi tárlat a a Táncsics gimnázium aulájában (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Őszi tárlat a a Táncsics gimnázium aulájában (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Régóta kapcsolatban állnak a gimnáziummal, hiszen már többször is szerveztek közösen kiállítást, az orosházi festők műveiből.
– A nevelési programunknak fontos eleme, hogy az orosházi értékeket bemutassuk. Célunk, hogy kaput nyissunk a művészetek világára. Nagy öröm számunkra, hogy az orosházi festők ilyen nagy száma elfogadta a Vinculum galériának a meghívását – mondta Blahó János, intézményvezető.

A gimnázium két tanulója is fellépett a megnyitón. Nagy Imola zongora kíséretében hegedült, Furda Szabina pedig egy énekes produkciót adott elő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.