- hirdetés -

Ítélet született az ételosztásairól ismert szervezet ügyében. Erről tartott sajtótájékoztatót október 11-én az MSZP helyi elnöke.

Fetser János a sajtótájékozatón elmondta, hogy az ételosztásairól ismert szervezet bírósági ügyében ítélet született. Amelyben az elsőrendű vádlottat 2 év 8 hónap letöltendő szabadságvesztésre, a közügyektől három év eltiltásra, illetve gazdálkodó szervezet vezető tisztségének viselésétől öt évi eltiltásra ítélte. Emellett 400 ezer forint vagyonelkobzással sújtotta. A másodrendű vádlottra egy év szabadságvesztést szabtak ki, melynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

Tavaly februárban Fetser János tett bejelentést az ügyben (Fotó: Rosta Tibor
Tavaly februárban Fetser János tett bejelentést az ügyben (Fotó: Rosta Tibor

– A következő testületi ülésen határozati javaslatban szólítjuk fel a polgármestert, távolítsa el a közfoglalkoztatásért felelős alpolgármesterét, Fejes Róbertnét – fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón Fetser János.

Még tavaly február elején három hölgy azzal kereste meg Fetser János MSZP-s önkormányzati képviselőt, hogy közfoglalkoztatottként kiközvetítették őket dolgozni az ételosztásairól ismert szervezethez. Amikor eljött a fizetés ideje, akkor a vezető – elmondásuk szerint – azt kérte tőlük, hogy az érettségivel nem rendelkezők a 49 ezer forintos közmunkás munkabérükből 10 ezer, az érettségizettek, a teljes minimálbérből 20 ezer forintot adjanak át neki. A képviselő információi szerint egyikük ezt megtagadta, a másik viszont kifizette társa helyett is, hogy megtarthassák a munkát és a fizetés maradékát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.