- hirdetés -

A megyei I. osztályban szereplő Rákóczi Békéscsabán lépett pályára szombaton és ponttal távozott  Jaminából.

A negyedik helyen álló Rákóczi látogatott a 10. helyen tanyázó jaminai csapathoz. A papírforma vendég győzelmet ígért a pont nélküli házigazdák ellen. Viszont a békéscsabaiak ez idáig a táblázat első felében álló csapatokkal mérkőztek és szoros  mérkőzéseken  szenvedtek  vereséget. A Rákóczi jó hangulatban készült a héten a Szeghalom elleni 7-1-es diadal után.

Dávid Zsolt, a Rákóczi edzője a találkozó előtt felhívta játékosai figyelmét arra, hogy nehogy félvállról vegyék a mérkőzést, a Jamina nagyon zártan védekezik, ellenük a labdabirtokláson alapuló csapatjátékot kell alkalmazni. A tréner gondolatai beigazolódtak, közel állt csapatunk a győzelemhez,de a mérkőzés hajrájában egy figyelmetlenség pontokba került.

Bcs. Jamina SE – Oh. Rákóczi Vasas SE    1 – 1       ( 0 – 0 )

Békéscsaba, 100 néző. Vezette: Mihálik P. (Czirok S., Krajcsovicz Zs.)

Jamina: Borbély – Mengyán (Nyúl), Bencsik Cs., Ulrich (Milek), Frankó – Bartyik (Horváth M.), Sipaki (Danczik), Kovács I., Kardos – Darányi, Sebők. Játékos-edző: Pozsár Gábor.

Rákóczi Vasas: Tóth – Boros, Ludányi, Bálint D., Sajti – Vili, Nyéki, Dudás (Tasi), Simon (Egry)– Mazán (Albert L.), Márki. Edző: Dávid Zsolt.

Küzdelmes első félidőt produkáltak a csapatok, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. A második játékrész közepén, a 65. percben vezetést szerzett a Rákóczi. Egy szöglet utáni kavarodás végén Bálint Dávid pofozta két lépésről a hálóba a labdát, 0-1. A mérkőzés hajrájában, a 85. percben a hazaiak Darányi góljával kiegyenlítettek, 1-1.

Dávid Zsolt: Gyenge színvonalú meccsen sok egyéni hiba csúszott a játékunkba, ezért – bár sokáig vezettünk- igazságos a döntetlen.

A Rákóczi Vasas szeptember 30-án 15.30 órakor a Körösladányt fogadja Rákóczitelepen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.