- hirdetés -

Érdekes és változatos évadra számíthat a Békéscsabai Jókai Színház tagsága és persze mindazok a színházszerető nézők, akik bérletet váltanak a teátrumba. 

Bár az évad már elindult, bérleteket még természetesen lehet váltani. A szezon tervezett premierjeiről, darabokról, rendezőkről, bérletekről a Jókai Színház igazgatójával beszélgettünk.

Ajándékkal kezdenek

Seregi Zoltán (Fotó: A-Team/Nyári Attila)
Seregi Zoltán (Fotó: A-Team/Nyári Attila)

Az évadra szóló műsortervet a műfaji változatosság jegyében igyekeztünk összeállítani, mondja Seregi Zoltán igazgató. – Mivel száz kilométeres körzetben nincs másik kőszínház, így nekünk népszínházi programmal kell előállnunk minden évben és igyekeznünk kell minél sokrétűbb választékkal kielégíteni a nézői igényeket . Minden korosztálynak meg kell találnia kínálatunkban a számára tetsző darabot. Bérlet konstrukciónkat idén is úgy állítottuk össze, hogy legyen benne egy ajándék előadás. Négy nagyszínházi és két kamaraszínházi előadásunk szerepel a bérletben, de ebből a néző csak ötért fizet, a hatodikat – esetünkben Tamási Áron, Ősvigasztalás című darabját – ajándékba kapják – kezdi az ismertetést a direktor.

Az Ősvigasztalást szeptember nyolcadikán mutatták be a Sík Ferenc Kamaraszínházban. Egy ritkaság számba menő, egészen különleges színmű. Különleges nyelvezetű, különleges világú, és stílusú előadás. Az eddigi tapasztalatok alapján a közönség nagy szeretettel fogadja.

Művész színház, komédia, történelmi dráma

Az idei második premieren, ezúttal már a nagyszínházban egy fergeteges francia vígjátékot láthat a közönség, Törvénytelen randevú címmel.

– Ez az előadásunk kifejezetten a felhőtlen kikapcsolódást szolgálja. A vidámságé, a kacagásé a főszerep, garantáltan kiemeli a nézőt a mindennapok gondjai közül néhány órára. Következő nagyszínházi premierünk, A Szellemúrnő lesz, mely a reformáció ötszázadik évfordulójának tiszteletére készült és erősen megyei ihletettségű, sok jelenete játszódik Békéscsabán és környékén – folytatja az igazgató.

A Diótörő és Egérkirály című darabot tavaly ifjúsági bérletben játszotta a színház. Idén, a nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel családi előadásként a felnőtt bérlet kínálatába is bekerült. A kamaraszínház vígjáték bemutatója lesz a Leszállás Párizsban, vagy ahogyan talán többen ismerik a Boeing Boeing. Évad végére pedig a zenés színházat szeretőknek kedveskednek egy klasszikussal.  Ha csak annyit mondunk: My Fair Lady, már szinte mindent el is mondtunk, de ha hozzáteszünk néhány nevet a szereposztásból, akkor lesz igazán vonzó a darab. Szomor György, Gubik Petra, Fodor Zsóka főszereplésével, élő zenekarral és mindennel, ami kell.

Ifjúsági bérlet

Nem kevésbé lesz izgalmas és színes az ifjúságnak szóló program sem. A kicsiktől a középiskolásokig minden korosztály számára szolgál néznivalóval a színház.

– A legkisebbeknek készül a természet szeretetét és védelmét tanító, A Bűvös patkó c. előadás. Lesz még a Micimackó, az Özvegy Karnyóné és a Beszélő köntös. Mind klasszikusok, ha csak Csokonaira, vagy Mikszáthra gondolunk. Lesz még egy modern klasszikus is, főként a középiskolások számára. Szabó Magda, Születésnap című regényéből készül ősbemutatónak számító színmű. Ezen kívül megpróbáljuk még a stúdió színházat is egy kicsit jobban bejáratni. Egy kétszemélyes vígjátékkal, a Hajnalban, délben estével készülünk – toldja meg az ismertetést Seregi Zoltán.

Díszbemutató bérlet

A négy nagyszínházi bemutatót érinti a színház „Díszbemutató bérlet” akciója.

– A négy díszbemutató után tartunk egy-egy fogadást, amelyen a darabhoz illő ételeket, italokat szolgálják fel. A nézők találkozhatnak, beszélgethetnek, együtt szórakozhatnak az alkotókkal. Ez a bérlet nyilván valamivel drágább a plusz szolgáltatások miatt, de nagyon hangulatos esték szoktak lenni a premier utáni találkozókon – hangsúlyozza a direktor.

A szarvasi vízi színpad előadásaira sokan járnak Orosházáról. Az ottani, jövő nyári program még most alakul. Az előttünk álló ősz, tavasz, és tél egy-egy estéjén azonban – így a fenti program ismeretében – addig is érdemes néhány színházi estét eltölteni a Jókaiban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.