- hirdetés -

Szerda délutánig lehet érdeklődni a helyi katasztrófavédelmi kirendeltségeken a társasházak tűzvédelmével kapcsolatban.

Három napon keresztül, szeptember 18. és 20. között az ország valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén lehet érdeklődni a tűzvédelemmel kapcsolatban – írja honlapján a katasztrófavédelem.

Minden nap 10 és 16 óra között várják az érdeklődőket, Orosházán a Gyopárosi út 3. szám alatt. Egyebek mellett választ kaphatnak arra, hogy hol tárolhatják kerékpárokat, hova lehet felszerelni vagyonvédelmi rácsot, és hova lehet kukát vagy éppen a virágokat tenni.

Egy korábbi lakástűz Fotó: Melega Krisztián
Egy korábbi lakástűz Fotó: Melega Krisztián

Az ellenőrzéseket komolyan kell venni, hiszen egy tűzesetkor a szabálytalanul kihelyezett tárgyak akadályozzák a mentést és a tűzoltást. Büntetést abban az esetben szabnak ki, ha többszöri felszólítás ellenére sem akadálymentesítik a menekülési útvonalat. Aki ezt nem teszi meg, azt 20 ezer forinttól akár 3 millió forintig is bírságolhatják.

A társasházak környékén is fontos, hogy a kiérkező tűzoltóautók akadálytalanul eljussanak a kigyulladt lakás közelébe. Az ellenőrzés során felszólíthatják a lakókat, hogy az akadályban lévő fákat vágják ki, vagy ritkítsák meg – olvasható a katasztrofavedelem.hu-n.

A katasztrófavédelem egyébként egész évben ellenőrzi, a társasházakra vonatkozó előírásokat mennyien tartják be. Hangsúlyozzák, az ellenőrzés célja nem a büntetés kiszabása, hanem a lakók biztonságának javítása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.