- hirdetés -

A hatodik fordulót játszották szombaton a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A Rákóczi hazai környezetben magabiztos játékkal győzte le a Szeghalom csapatát.

A mérkőzés előtt Dávid Zsolt, a Rákóczi trénere abban reménykedett, hogy a Szeghalom nyílt sisakos játékot játszik, kitámad, ami lehetőséget ad a Rákóczinak a kontrajátékra. A mester taktikája tökéletesen bejött.

Oh. Rákóczi Vasas – Szeghalmi  FC 7 – 1 (4 – 0)

Rákóczitelep, 150 néző. Vezette: Barta T. (Láza A., Petrovszki P.)

Rákóczi: Tóth (Lipcsei)- Németh, Boros, Ludányi, Sajti- Dudás (Márki), Bozsóki, Vili –  Mazán (Egry), Nyéki, Simon. Edző: Dávid Zsolt.

Szeghalom: Baranyi – Tatár, Kovács (Mező), Vincze (Gál L.), Veres – Juhász (Zsigovics), Mészáros, Boruzs (Fazekes), Cserna – Hasan, Tóth G. Edző: Turcsek Zoltán.

A gólok története:

5. perc: Egy mélységi indítást követően a Mazán elől menteni igyekvő Vincze lábáról saját kapujába perdült a labda, öngól. 0-1.

15. perc: Nyéki remek cselsorozat után lőtt 13 méterről a kapus hasa alatt a hálóba, 2-0.

29. perc: Mazán-Simon összjáték után Simon a kapust kicselezve tálalt önzetlenül Mazán elé, csatárunknak nem okozott gondot az üres kapuba pofoznia a labdát, 3-0.

35. perc: Simon 22 méterről tekerte a szabadrúgást a bal sarokba, 4-0.

A szeghalmiak sokszor tehetetlenek voltak Mazán Norberték ellen (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
A szeghalmiak sokszor tehetetlenek voltak Mazán Norberték ellen (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

49. perc: Mező tört be a 16-oson belülre és lőtt a hálóba, 4-1.

62. perc: Dudás remek labdájával Nyéki futotta le védőjét és gurított a bal alsó sarokba, 5-1.

64. perc: Nyéki mélységi átadását követően Simon a kapust kicselezve gurított a kapuba, 6-1.

74. perc: Mazán bombázta a pettyest 16 méterről a léc alá, 7-1.

A minden csapatrészében jobb Rákóczi ilyen arányban is megérdemelten nyert a mezőnyben lelkesen futballozó sárrétiek ellen.

Nyilatkozatok:

Dávid Zsolt, edző: A mai mérkőzésen nagyon jó első félidőt produkáltunk. Kombinatívan és támadólag léptünk fel, a szerencse is mellénk állt. Egy jó csapat ellen megérdemelten nyertünk.

Csizmadia Imre, sportköri elnök: Azt gondolom, hogy nehezebb mérkőzésre számítottunk. Jól kaptuk el a fonalat és lendületesek maradtunk a mérkőzés végéig.

Polyák László, szakmai vezető: Nagyszerűen futballozott a csapat, gyönyörű akciókat vezettünk és szebbnél szebb gólokat lőttünk.

A Rákóczi Vasas 4. helyen áll a tabellán. A csapat szeptember 23-án Békéscsabán, a Jamina vendégeként lép pályára. A találkozó kezdési ideje: 16 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.