- hirdetés -

Szeptember ötödikén tartotta soros tisztújító közgyűlését az Orosházi Lovas Egyesület, melyen a Tuska Pál vezette elnökség mandátuma lejártával új vezetőséget választott a tagság.

Az elnökségi tagságra pályázók közül elsőként az öt elnökségi tagot választotta meg a közgyűlés mintegy ötven résztvevője. A kézfeltartásos szavazáson a legtöbb öt szavazatot kapott jelölt, mint új elnökség félre vonult és maguk közül kiválasztották az elnöki posztra legalkalmasabbat.

Meglepő volt az elnökválasztás gyorsasága. Az öt új elnökségi tag, (Laki László, Németh Béla, Lénárt Imre, Ifj. Kulik Ferenc, Zalai Béla ) közül, közös akarattal, mintegy két perc alatt, ifj. Kulik Ferencet választotta az egyesület élére a vezetőség, az új elnökhelyettes pedig Németh Béla lett.

Méltó rangjára visszaemelni…

Szeretnénk méltó rangjára visszaemelni az orosházi lovas sportokat, a Bogárzói lóversenyeket – mondja a frissen választott elnök. – Nem mennyiségi, hanem főként minőségi javulást kell elérnünk. Ehhez sok mindent kell tennünk, de a legfontosabb az anyagi háttér. Dávid Zoltán polgármester úr ígérete szerint a város, tehetségéhez mérten segíteni fog ebben. Ha sikerülne a pálya talaját jobbá tennünk és Kincsem parki futamokat, fogadásos versenyt Bogárzóra hozni, az már jelentős előrelépés volna. Pécsi István a Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft. igazgatója jó partnerünk lehet ebben – hangsúlyozta ifj. Kulik Ferenc.

ifj_Kulik_Ferenc_MEK_4922
Az új elnök szeretnén méltó rangjára visszaemelni az orosházi lovas sportokat

Az új vezetés nem több, hanem jobb, színvonalasabb versenyt kíván rendezni, melyeken az egész család jól érezheti magát. Gyermekek számára szórakozást kínáló programok, komoly méretű és nívós kirakodóvásár, fellépők, versenyek közötti látnivalók és minden olyan elem, mely az egész napos kellemes szórakozást szolgálja.

– A hét végén lebonyolítjuk a már lekötött fogathajtó megyei döntőt, az új elnökség érdemi munkája igazából jövőre kezdődik. Most még nagyon új számomra az egész helyzet és a tennivalók sokasága, de úgy gondolom, hogy a november tizenegyedikén rendezendő lovas bálon már részletesebb programmal, elképzelésekkel tudok a tagság elé állni – mondja az elnök.

Az új elnök 1994 áprilisában született és mióta az eszét tudja a lovak, a versenyek világában él. Édesapja, Kulik Ferenc neves tenyésztő és hajtó révén került testközelbe már korán a sportággal. A Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karán „ménesgazda” felsőfokú szakképesítést szerzett. Az idei évtől idomárként tíz ügető lóval dolgozik, nem is eredménytelenül (a szeptember 9-i, Kincsem parki versenynap fő futamában, a Grammofon-díjban Ügető Star harmadik helyen végzett). A fiatalos lendület, tenni akarás, a lósport tisztelete, szeretete adott, ami pedig még egy kicsit hiányzik, a tapasztalat, a kapcsolatok, azt édesapja segítségével hozzá tudja tenni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.