- hirdetés -

Lezárult a PET-BAU ASE női asztalitenisz csapatainak is a felkészülése. A hétvégén már hazai pályán állnak asztal elé az NB I-es fiatalok, míg az Extraligában szereplő együttes jövő héten kezd.

A Magyar Aszalitenisz Szövetség (MOATSZ) döntése alapján tekintettel a sűrű versenyprogramra az Extraligában csak öt fordulót bonyolítanak le az ősz folyamán, a többi mérkőzés átkerült a következő évre, majd ezek után kezdődik a tavaszi forduló. A sorsolás alapján a PET-BAU ASE I. két alkalommal játszik hazai pályán és háromszor vendégként. Először szeptember 23-án Várpalotán, majd másnap Szekszárdon bizonyíthatnak Csáki Ritáék. Az Erdért SE és a Statisztika csapatait dupla fordulóban október 14-15-én fogadja a Fürdő utcai teremben.

– Az együttes játékos állományában egy változás történt a sokszoros utánpótlás bajnok és válogatott, ifjúsági korú Fehér Orsolya Ágota a Statisztikából kölcsönjátékosként erősíti együttesünket, mellette az előző évi alapcsapat, vagyis Tóth Edina, Csáki Rita és Horváth Lilla veszi fel a küzdelmet a vetélytársakkal szemben – fogalmazott beszámolójában az egyesület szakosztályvezetője, Bogdánffy Csaba. Hozzátette, hogy az előző szezon hatodik helyezése után az egyesület vezetése reális célként határozta meg a bajnokság végére az ötödik pozíció megszerzését.

A felkészülési időszak zárásaként a Szekszárd Kupán vettek részt, ahol Fehér Orsi és a Csáki – Tóth páros ötödik helyen végzett, és mind a négyen a csoportból továbbjutva a főtáblán játszhattak tovább.

Pontmentés kimagasló teljesítménnyel (Fotó: Rajki Judit)
Tóth Edina és Csáki Rita továbbra is orosházi színekben versenyzik (Fotó: Rajki Judit)

Az NB I a korábbi évekhez viszonyítva jelentős változáson ment át, hiszen a korábbi kétcsoportos bajnokság után először semleges pályán lejátszandó tornarendszerben akarták megrendezni, majd a végén a versenybíróság a hagyományos oda – vissza vágós forma mellett döntött. A szakosztályvezető elmondta, hogy emiatt többek között el kell utazniuk Komlóra, Kaposvárra, Nagykanizsára, Győrbe, Szombathelyre, ami nem kis többletköltséget jelent.

A szakvezetés, mivel Balogh Ágnes Kyra kölcsönben a Békési TE  harmadosztályú férfi csapatában fog játszani elsősorban a három utánpótláskorú játékos Benkő Anett, Varga Bernadett és Hudák Dorina mellett Szabó Mariann szerepeltetését tervezi, de a szabály adta lehetőségeket kihasználva az első csapat keretéből Horváth Lilla valamint az újonc Farkas Izabella játékára is számít.

Bogdánffy Csabától megtudtuk, hogy velük szemben az elvárás a középmezőny megszerzése, de elsődleges szempont a rutinszerzés és a csapatbajnokság által biztosított szakmai fejlődés.

A PET-BAU ASE II. az első fordulóban szeptember 16-án 15 órai kezdéssel a Szombathely együttesét fogadja a Fürdő utcai teremben ahol szeretettel várnak minden érdeklődőt és a sportáguk szimpatizánsait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.