- hirdetés -

A napokban ért véget a budapesti judo világbajnokság. Több száz fiatal segédkezett a verseny sikeres lebonyolításában, köztük az orosházi Patyi Ákos.

Nagyszerűen megrendezett judo vb-n van túl Budapest. A szeptember 3-án véget ért rendezvény sikeres lebonyolítása elképzelhetetlen lett volna a több száz sportszerető önkéntes fiatal munkája nélkül. Az Orosházi Judo SE fiatal versenyzője, Patyi Ákos is vállalt önkéntes munkát a verseny ideje alatt.
– Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a nem mindennapi világversenyen és egy kicsit én is hozzájárultam a színvonalas rendezéshez. A visszajelzések, amit a sportolók a személyes beszélgetés alkalmával elmondtak, pozitív kicsengésűek voltak. Több rutinos versenyző a legjobb szervezésű vb-nek jellemezte- kezdte élménybeszámolóját Patyi Ákos.

Agbegnenou Clarisse francia világbajnok, olimpiai 2. helyezett társaságában
Agbegnenou Clarisse francia világbajnok, olimpiai 2. helyezett társaságában

– Mi volt a konkrét feladatod?

– Roppant egyszerű feladatot kaptam. A versenyzők holmiját cipeltem egy táskában egészen a meccs végéig. Miután kivette a papucsát, telefonját, fejhallgatóját, vizét és egyéb cuccát, indulhattam vissza a színfalak mögé az újabb versenyzőhöz. Néha beálltam vizet és üdítőt osztogatni a sportolók részére.

– Cselgáncsozóként  el tudtál-e lesni valamilyen fortélyt a legnagyobbaktól?

– Igen, hiszen testközelből láttam a mérkőzéseket a bevonulástól az eredményhirdetésen át a kivonulásig, így néhány technikát sikerült elsajátítanom.

– Milyen élményekkel tértél haza?

– Csodálatos élményekkel lettem gazdagabb a vb ideje alatt, hiszen segíteni a legnagyobbaknak Magyarország első világbajnokságán, egyszerűen felemelő érzés volt. A segítségnyújtás mellett még beszélgetésre is jutott idő, így például a francia származású Agbegnenou Clarisse-vel, vagy a brazil Aguiar Mayra-val és persze az egyik magyar élversenyzővel, Tóth Krisztiánnal is.

– Mikor fogod hasznosítani a frissen szerzett tudást?

– Most szombaton lesz egy ifi liga verseny, ami meglehetősen kemény lesz, így a szezon első versenyének. Nem várom el magamtól, hogy a csúcson végezzek, mivel első éves ifiként ez az év inkább a beleerősödés éve lesz, de nem fogom megbánni, ha egy-két érem becsúszik majd. Mindenesetre keményen fogok edzeni és megpróbálok majd a versenyeken mindent bele adni. A következő megmérettetésen, az ifi B korosztályú Magyar Bajnokságon csak első éves ifi versenyzők vesznek részt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.