- hirdetés -

Az iskolák melletti gyalogátkelőhelyeknél rendőrök, polgárőrök és a felügyeletükkel általános iskolások segítik a járókelők átkelését az úttesten. Ők a Zebra Zsaruk, akikkel hétfőtől Orosházán is lehet találkozni.

Elkezdődött pénteken az új tanév, és ahogy már 12 éve, ismét elindul Békés megyében a Zebra Zsaru program, hogy a gyerekek biztonságosan juthassanak el az iskolákba.

Reggelente vigyáznak társaik biztonságára a Zebra Zsaruk (archív fotó: Rosta Tibor)
Reggelente vigyáznak társaik biztonságára a Zebra Zsaruk (archív fotó: Rosta Tibor)

A megyében 73 helyen, ebből Orosházán hat helyszínen, a Református iskola, a Székács József Evangélikus Iskola, az Eötvös József Katolikus és a Vörösmarty Mihály iskola előtt segítik társaikat a diákok, rendőrök vagy polgárőrök felügyeletével szeptember 4-től – mondta lapunknak Kis Rozália. Iskolánként minimum 8 gyermek vesz részt a programban, ebből reggelente ketten öltik fel magukra a kék mellényt – tette hozzá a rendőr főhadnagy.

Fokozott figyelemmel közlekedjünk (archív fotó: Vági Kata)
Fokozott figyelemmel közlekedjünk (archív fotó: Vági Kata)

Szeptember 4-én, hétfőn, reggel 7 óra és háromnegyed 8 között debütálnak a kisiskolások az Eötvös József Katolikus Általános Iskola előtt, a Rákóczi úti gyalogátkelőhelynél, majd szeptember 18-ától a Vörösmarty Általános Iskolánál két helyen, a Deák utcai és a Vörösmarty utcai átkelőhelynél teljesítenek szolgálatot. Az akció szeptember végéig tart.
Orosházán kívül térségünkben Tótkomlóson, Csanádapácán és Nagyszénáson is dolgoznak Zebra Zsaruk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.