- hirdetés -

Családi napot tartott az Ady utcai nagycsaládosok épülete körül a Segítő Gondoskodás Alapítvány vasárnap. A délután célja az volt, hogy a város lakói iskolakezdés előtt még egy igazán vidám napot tölthessenek együtt.

Bogárné Kiss Ildikó a Segítő Gondoskodás Alapítvány kuratóriumi elnöke lapunknak elmondta, hogy a mostani, ötödik eseményre ismét sokan látogattak el. A programok 3 órától kezdődtek. Fellépett az Orosházi Mazsorett és Táncsport, a kovácsházi DUMA’Színház, majd őket követte a szentesi Pom-Pom zenekar. A gyerekek egész nap ingyen használhatták az ugrálóvárat, a rodeó bikát és kézműves foglalkozásokon is részt vehettek. A felállított standoknál kérhettek különféle csillámtetoválást és arcfestést is.

Nagyszerű program volt az arcfestés (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Nagyszerű program volt az arcfestés (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Tóth Zoltánné önkormányzati képviselő és a Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója elmondta, hogy mikor öt éve megálmodta ezt a rendezvényt, az volt a célja, hogy egy kellemes délutánt szerezzen a családoknak. A képviselő szerint egy ilyen nap jó lehetőség, hogy az emberek megismerhessék a Vöröskereszt tevékenységét. Kollégáival együtt bemutatták, hogy az újraélesztés könnyen megtanulható. Véleménye szerint nagyon fontos, hogy a gyerekek is megtanulják, és ne féljenek tőle, mert bármikor kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor szükség lehet rá.

Az újraélesztés könnyen megtanulható (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az újraélesztés könnyen megtanulható (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az elsősegélynyújtás mellett másik fontos része volt az eseménynek, hogy népszerűsítsék a véradás fontosságát. Elmondása szerint Orosháza és kistérsége nagyon jó véradó közösség, de ez az a tevékenység amit nem lehet elégszer csinálni, hiszen mindig kell a friss vér – fogalmazott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.