- hirdetés -

A Békés Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Megyenap ezúttal is sok-sok programmal várja a megyében élőket: színpadi produkciók, nemzetiségek bemutatkozása, kézművesvásár és kistermelői piac, gyerekprogramok, a megyei értéktárban szereplő tételek bemutatkozása.

Napközben a nemzetiségek hagyományos ételeket készítenek és kóstoltatnak az érdeklődőkkel, hagyományaikat, értékeiket, kulturális, gasztronómiai kincseiket faházakban mutatják meg. A gyerekek számára egy játszósátrat állítanak fel, ahol kézműveskedhetnek, próbára tehetik ügyességüket, tudásukat.

A Békés Megyei Önkormányzat sajtóanyagából megtudtuk: megszervezik a megye legnagyobb kézműves vásárát és termelői piacát, ahol közel 70 megyei illetékességű kézműves és termelő portékája látható, legyen az a gasztronómia, a művészet, a kultúra területéről való.

Fotó: Zentai Péter/Békés Megyei Önkormányzat
Tavaly nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt (Fotó: Zentai Péter/Békés Megyei Önkormányzat)

A Békés Megyei Értéktárban szereplő tételeket külön faházakban mutatják be, valamint oklevéllel köszönik meg azt illetékeseknek azt, hogy az értéktárba javasolt felterjesztésekkel közreműködtek a települési illetve megyei értéktár bővítéséhez. A programra várják a határon túli testvérmegyéket is. Az esemény fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a rendezvény díszvendége idén Nagyszalonta lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.