- hirdetés -

Orosházán, Tótkomlóson és Csanádapácán indulhatnak fejlesztések a közeljövőben: utak újulnak meg és orvosi rendelő korszerűsödik – tájékoztatott közleményében Simonka György. Orosházán. Ezúttal a Luther utca burkolatát újítják fel.

– Minden elnyert forrás nagy öröm számunkra, lépésről lépésre haladunk Dél-Békés fejlődése érdekében – mondta lapunk megkeresésére Simonka György, annak kapcsán, hogy Orosháza csaknem 30 millió forintot nyert a Luther utca burkolatának felújítására. Közös erővel, a komplex térségfejlesztési koncepció, a Calendula Terv segítségével minden lehetőséget megragadunk, hogy élhető térséggé tegyük Dél-Békést, és a fiataljainakoknak, a családoknak méltó körülményeket és jövőképet nyújtsunk – fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki azt is hangsúlyozta, hogy a településvezetőkkel és a szakemberekkel továbbra is dolgoznak a térség jövője szempontjából elengedhetetlen, az eddigi eredményekre alapozott újabb projektterveken, természetesen a helyi igények figyelembe vételével.

Régi álom válik valóssá, megújul a Luther utca (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Régi álom válik valóssá, megújul a Luther utca (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Régi adósságot pótol a városvezetés azzal, hogy a Luther utcára sikeresen pályázott – tette hozzá Bojtor István alpolgármester. Ebből a pénzből újítják fel a Luther utca burkolatát a Dózsa és a Csendes utca, valamint a Csendes és az Eszperantó utca között. A macskaköves burkolatot felszedik, új alapot tesznek alá, és miután a szegélyeket is kiépítették – megoldva így a vízelvezetés problémáját – visszarakják a macskaköveket, megőrizve így a Luther utca ikonikus jellegét. A Luther utca Orosháza első utcáinak egyike, amit meg szeretnénk őrizni az utókornak – mondta a képviselő. Szintén útfelújításra nyert pénzt, több mint 14 és fél millió forintot Tótkomlós, Csanádapácán pedig az orvosi rendelőt újítják fel, 29 millió 400 ezer forint értékben.

Fontos előrelépés az orosházi és a tótkomlósi útfelújítás, különösen annak fényében, hogy Dél-Békésben hosszú évtizedeken át nem voltak hasonló beruházások – mondta Simonka György. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy folyamatban van a Szentesi út felújítási projektje, és az Aradi utcára is jut százmillió forint.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.