- hirdetés -

A finnországi Ylitornioban vasárnap orosházi sikerrel fejeződött be az ifjúsági, junior, felnőtt és masters Raw fekvenyomó Európa-bajnokság.

Lovas Mónika Eb-győzelme után a zárónapon a Toldi SE kiváló versenyzője, Szabó Ágnes is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

A finnországi Ylitornioban rendezett Fekvenyomó  Eb-n Szabó Ágnes 145 kg-os nyomással új Európa-csúcsot állított fel (egyben országos csúcs is), amellyel megnyerte a +84 kg-os felnőtt kategóriát. Ági fölényes győzelmét tükrözi, hogy a második helyen végzett ukrán Bilousova Tetjana 125 kg-ig jutott.

A dobogó tetejére állhatott az Toldi SE sportolója (Fotó: egyesület)
A dobogó tetejére állhatott az Toldi SE sportolója (Fotó: egyesület)

– Sok versenyen vagyok már túl az idei évben, valamint a folyamatosa felkészülés mellett csak remélni tudtam, hogy még erre a versenyre is össze tudom szedni magam. Szeretem a raw fekvenyomást, így bíztam a sport iránti szeretetemben és a rutinomban. A megmérettetést 135 kg-on kezdtem, majd 140 kg-mal folytattam. Itt kezdett megjönni a kedvem és a harmadik nyomáshoz, amely az Európa-csúcsot jelentette számomra, már boldogan és elszántan mentem ki. Hihetetlen érzés volt, mert úgy éreztem, nincs lehetetlen és most teljesíteni fogom. És valóban, megtörtént az, amit szerettem volna. Sikeresen teljesítettem a 145 kg-os Európa-csúcsot. Jóleső érzés volt átélni, ahogyan a csapattársak és a többi nemzet versenyzői, nézői is biztattak, valamint az is, hogy az otthoniak szorítottak értem – nyilatkozta az öröm perceiben hírportálunknak Szabó Ágnes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.