- hirdetés -

A rákóczitelepiek is bekapcsolódnak a Magyar Kupa küzdelmeibe. Augusztus 16-án Dévaványa ellen kezdik meg a kupaszereplést.

Az MLSZ területi Igazgatóságán kisorsolták a Magyar Kupa második megyei selejtező fordulójának párosítását. Az 1. forduló győztesei (Dévaványa, Körösladány, Mezőhegyes, Méhkerék, Szarvas) mellé csatlakozott a három kiemelt csapat, a Kondoros, a Rákóczi Vasas és a Szeghalom.

A sorsolás folytán a Rákóczi Vasasra a Dévaványa vár, méghozzá idegenben. A találkozót a kiírás szerint augusztus 16-án, 17.30 órakor rendezik Endrődön.(Ideiglenesen itt játssza hazai mérkőzéseit a Dévaványa).

Csokorba szedtük Rákóczitelepen a sorsolással és az esélyekkel kapcsolatos véleményeket, íme:

– Papíron talán a legkellemesebb ellenfelet adta nekünk Fortuna, azonban a bajnoki rajt előtt mindenki nagy reményekkel vág az új szezonba, ezért könnyű meccsre semmiképpen nem számolhatunk. Nem elhanyagolható a kupasorozatok azon sajátossága sem, hogy egy meccsen dől el a továbbjutás és ilyenkor sűrűn előfordulnak kisebb-nagyobb meglepetések. Mindezek ellenére továbbjutási reményekkel utazunk a Dévaványa ideiglenes, endrődi pályájára – nyilatkozta bizakodva Csizmadia Imre sportköri elnök.

Polyák László szakmai vezető: Félek a hétközi meccsektől, mert a szűkös keretünk mellett munkahelyi elfoglaltság miatt nem tud minden játékos a csapat rendelkezésére állni, de ettől függetlenül továbbjutást várok a csapattól.

Dávid Zsolt edző: Ebben a fordulóban könnyű ellenfél nincs, így a Dévaványa csapatát is komolyan vesszük, de mindenképpen szeretnénk továbbjutni. Egy kis nehézséget jelent a vidéki helyszín és a szerda délutáni időpont, mert nehezen összeegyeztethető a játékosok munkaidejével. De kifogás nem lehet, egyértelmű elvárás a csapat felé a továbbjutás.

– Kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is, így talán elégedettek lehetünk a sorsolással. A Dévaványa elég kellemetlen ellenfél mindenki számára, de azt gondolom, ha el szeretnénk érni a főtáblát nem szabad, hogy gondot jelentsen nekünk ez a mérkőzés – mondta kellő optimizmussal  Tasi Róbert, a csapat gólzsákja.

A további párosítás (augusztus 16. 17.30 óra):

Szeghalmi FC – Méhkeréki SE,

Szarvasi FC – Körösladány MSK,

Kondorosi TE – Mezőhegyes SE.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.