- hirdetés -

A vasárnap délután Orosházára lecsapó újabb nagy vihar után komoly csúcsforgalom alakult ki a biztosítók irodáiban. Rengeteg kárt okozott az ingatlanokban a dió nagyságú jég, de pusztításban a viharos szél sem sokkal maradt mögötte.

A lakásbiztosítás területén piacvezető Aegon Magyarország Biztosító Zrt. orosházi irodája előtt már hétfőn, nyitás előtt sorban álltak a vihar károsultjai, de egész nap egymásnak adták a kilincset. Legtöbben az ingatlanokban keletkezett károkat jöttek bejelenteni, de akadtak jónéhányan, akiknek az autóját verte össze a jég. Kedd reggelig közel háromszáz ügyfél kisebb-nagyobb viharkárát továbbították a központ felé.
– A mostanihoz hasonló tömeges káresemény esetén az Aegonnál bevett szokás, hogy a minél gyorsabb kárrendezés érdekében az ország más területeiről csoportosítanak át kárszakértőket. Most is ez történik. Addig is míg a kárszakértő illetve a kártérítés megérkezik kérjük ügyfeleink türelmét – mondta Raffai János kirendeltség vezető.

Néhol az utcán állt a sor a biztosítóknál (Fotó: Rosta Tibor)
Néhol az utcán állt a sor a biztosítóknál (Fotó: Rosta Tibor)

Hasonló a helyzet a Generali Biztosítónál is. Mint Rajki Norbert képviselet-vezető elmondta, hétfő estig kb. 150-200 kárbejelentést fogadtak városi irodáikban. Előbb a súlyosabb nagyobb összegű károkat rendezik, de igyekeznek mindenhová a leghamarabb odaérni.
Az Allianz Biztosító orosházi irodájában sem unatkozott hétfőn az ügyfélszolgálatos kolléga.
–Reggel nyolctól délután négyig 100 körül jár a rögzített kárjelentések száma. Szinte nem is csináltam mást egész nap – mondta el kérdésünkre.

Csak ennél a három nagy társaságnál, mintegy 600 káreseményt jelentettek egyetlen nap alatt. Ennél plasztikusabban mi sem mutatja a vasárnapi vihar pusztítását. Az időjárás előrejelzés már péntekre jósolja a következőt. Csak remélni tudjuk, hogy az már nem okoz ennyi bajt.

A károsultak számára fontos információ, hogy a keletkezett károkról minden esetben készítsenek fényképeket. Ezután a további károk elhárítása érdekében meg lehet kezdeni a szükséges munkálatokat. A káreseményt az észlelést követően a legrövidebb időn belül (2-3 nap) jelentsék be biztosítójuknál. A kárbejelentést jelentősen meggyorsítja, ha tudjuk a lakásbiztosításunk szerződésszámát .

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.