- hirdetés -

Ha jóval szerényebb külsőségek mellett is, mint neves társai, a Libamáj-, vagy a Sör-virsli Fesztivál, de szombat este megkezdődött az V. ViarsaRock Fesztivál. Az első koncert programjával a szervezők egyaránt kedveskedtek a blues és a rock kedvelőinek.

Sajnos az időjárás itt is közbeszólt egy kicsit, hisz a 30 fok feletti esti hőmérséklet még egy rockernek is sok. Zalai Mihály a Megyegyűlés elnöke – maga is blues és rock kedvelő – köszöntő szavait még csak néhány tíz néző hallgatta, de amint a húrokba csapott az orosházi Blues Joy – és az idő előrehaladtával a meleg is csökkent – jöttek a blues kedvelők sorra. Az Ulrik „Öcsi” vezette banda nem okozott csalódást. A negyvenes években indult hódító útjára az ún. Chicago-i blues, amelyet teljes hitelességgel szólaltattak meg a srácok.

Blues után rock, a Blues Joy után a Primo Victoria következett, akiket a dallamosabb metál zene rajongói vártak. A hat pesti fiatal srác alkotta banda is odatette magát rendesen. Jól szórakoztunk az ő koncertjükön is.

A Bring Floyd nagy sikert aratott a fesztivál nyitónapján (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
A Bring Floyd nagy sikert aratott a fesztivál nyitónapján (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Talán a legtöbbek által várt csapat a Bring Floyd fellépése maradt utoljára, de nyugodtan mondhatom, megérte kivárni. A szentesi tribute zenekar már nem először „hozza” el a Pink Floyd legendás muzsikáját Orosházára és csakúgy mint eddig, most is nagyszerűen szóltak a Floyd számai. A teljes hangzáshűséggel előadott klasszikusnak számító dalokkal azt kapta az addigra már szépszámú közönség, amit várt és amit szeret, így méltó befejezése volt a ViharsaRock fesztivál nyitóbulijának a Bring Floyd koncertje.

Augusztus tizenkettedikén szombaton folytatódik a fesztivál. Uriah Heep nóták szólalnak meg elsőként a remek tribute csapat, a Heep Freedom jóvoltából. majd Európa egyik legjobb szájharmonikása, Pribojszki Mátyás és a Pribojszki Band lép színpadra. A populáris blues muzsika után, az est zárásaként következik az X-faktor döntős rockbanda a Soulbreakers.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.