- hirdetés -

Felújított mosdók várják a tagokat a Töhötöm utcai nyugdíjasházban. Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete több, mint négymillió forintból hozta rendbe a helyiségeket, sőt saját forrásból az orvosi szobát is felújították.

Régóta várt beruházás valósult meg a nyugdíjasházban – tudtuk meg Erős Károlytól az egyesület elnökétől. Az egykor óvodaként funkcionáló önkormányzati épület mosdói már nagyon rossz állapotban voltak, indokolt volt a felújítás.
– A gyerekeknek való toaletteket ugyan kicserélték, de nem működtek rendesen. Emiatt vendégeket sem szívesen fogadtunk – fogalmazott az elnök.

A város képviselő-testülete a felújításra összesen 4,2 millió forintot biztosított. Emellett a helyi cégek is fontosnak gondolták, hogy segítsenek, így ők is kivették a részüket. Különböző tárgyi eszközökkel, berendezésekkel és alapanyagokkal támogatták a renoválást. Erős Károly kiemelte, hogy a kivitelezőkkel is maradéktalanul elégedett, hiszen minőségi munkát végeztek és mindezt határidőn belül tették.

A polgármester fontosnak tartja a hasonló beruházásokat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A polgármester (j) fontosnak tartja a hasonló beruházásokat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A kész helyiségeket augusztus 3-án Dávid Zoltán polgármester is megtekintette.
– Számunkra is fontos az idősebb generáció, hiszen rengeteget köszönhetünk nekik. Aktív életet csak úgy lehet élni nyugdíjas korban ha közösségbe járnak, ahol szórakozhatnak, beszélgethetnek. Ezért is lényegesek a hasonló beruházások, hogy mindezt rendezett környezetben tudják megtenni – fogalmazott a polgármester.

Megtudtuk, hogy saját forrásból fél millió forint értékben és társadalmi munkában az orvosi szobát is felújították.
– Ahogy eddig a jövőben is tovább szeretnénk szépíteni, ápolni a nyugdíjasházat és környezetét, hiszen ezzel az önkormányzat vagyona is növekszik. Ehhez a támogatásokat, pályázati forrásokat igyekszünk jól felhasználni – hangsúlyozta Erős Károly, aki elmondta, hogy terveik között szerepel a padlóburkolat és a nyílászárók cseréje.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.