- hirdetés -

A Vadvirág Esély Klub 16 fiatalja már másodjára látogatott el a Szikhát Kutyamenhelyre. Mindenki jól érezte magát, ezért újabb kirándulásokat terveznek.

Több klubtag mondta, hogy nincs alkalma háziállatokkal kapcsolatba kerülni és ezen szerettek volna változtatni a Vadvirág Esély Klub munkatársai. Muszka Lilla szociális gondozó elmondta, hogy külföldön az idősek otthonában a kutyaterápia egy jól bevált módszer a testi és lelki egészség megtartására. Nekik is ez a céljuk, segítséget szeretnének kapni a kutyáktól.

A kutyák kitűnő kommunikációs képességükkel könnyen ráhangolódnak az emberre. Ennek sok pozitív hatása van, például fejlődhet a mozgáskoordináció és az önbizalom, a közvetlen érintkezés velük pedig oldja a stresszt. Hosszútávon a kitartást és az empátiát alakíthatja ki.

A kutyák szeretete feltétel nélküli és cserébe fiataljaink is szerettek volna adni valamit– mondta Muszka Lilla.

Ezért önkéntes munkát fognak végezni a klubtagok hetente a kutyamenhelyen. Simogatni, sétáltatni, fésülni fogják az állatokat. Pusztai Ilona az állatvédők vezetője szerint ez a kutyáknak is nagy öröm, mert hiányzik nekik az ember közelsége és a játék. A fiatalok az Egységes Szociális Központ autójával jutottak ki a menhelyre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.