- hirdetés -

Járdák, kerékpárutak, buszmegállók kátyúit, illetve útburkolati hibáit javítja a napokban a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. Orosházán. Benkő Ferenc vezérigazgató tájékoztatása szerint a rendelkezésre álló keretből 45 tonna aszfaltot használtak fel eddig.

A vállalat 2017-es közszolgáltatási szerződése a nyári időszakban mintegy 80 tonna melegaszfalt felhasználására biztosít lehetőséget megközelítőleg 5 millió 770 ezer forint értékben. A most folyó munkálatokhoz 5 tonnát rendelt a cég a békéscsabai aszfaltkeverő üzemből.
– Ebből a mennyiségből alapvetően a kisebb útjavításokkal, illetve padkázásokkal tudnak a kollégáim érdemben foglalkozni. A pillanatnyi időjárás éppen alkalmas a munkálatok zavartalan elvégzésére, hogy őszre, amikor már nem lehet melegaszfalttal dolgoznunk, elkészüljünk ezekkel – mondta el Benkő Ferenc.

A László Elek lakótelep egyik útjának szélét javítják a városüzemeltetés munkatársai (Fotó: Rosta Tibor)
A László Elek lakótelep egyik útjának szélét javítják a városüzemeltetés munkatársai (Fotó: Rosta Tibor)

A munka folyamatos, az elmúlt hónapokban hasonló javításokra mintegy 45 tonna aszfaltot használtak fel a városüzemeltetés szakemberei. Ebből végezték egyebek mellett a postával szemben lévő buszmegálló előtti útburkolat felújítását, amely már nem tűrt halasztást.

Az újabb 5 tonna aszfaltból kijavították egyebek mellett a buszmegálló mögötti járdát, valamint dolgoztak a Huba utcán és László Elek lakótelepen is.

– De előbb-utóbb minden olyan helyen felbukkannak a kollégáim, ahol az önkormányzat illetékes munkatársai, illetve a mi útellenőreink hibát észlelnek, és amelyek javításáról nekünk kell intézkednünk – fogalmazott a vezérigazgató hozzátéve, hogy ennek megfelelően a következő hetekben a város számos pontján számíthatnak a közlekedők kisebb forgalomkorlátozásokra.

Amennyiben a maradék mintegy 30 tonna melegaszfalt kevésnek bizonyul a javításokhoz, az önkormányzat döntése értelmében a városüzemeltetés plusz mennyiséget is rendelhet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.