- hirdetés -

A tervek szerint július végére befejeződhet az Október 6-a utcai nővérszálló energetikai korszerűsítése.

Több mint 130 millió forintot nyert az Orosházi Kórház az Október 6. utcán található nővérszálló épületének energetikai korszerűsítésére. Ebből a pénzből szigetelik a homlokzatot, a tetőt, és a nyílászárókat is kicserélik. Az épületen még februárban kezdtek el dolgozni.

Varga Márk, a korszerűsítési projekt vezetője, lapunknak elmondta, hogy a mostani tervek szerint július 30-ig megtörténhet a műszaki átadás-átvétel, és ezt követően át tudják adni az épületet a kórház dolgozóinak.

Az 1978-ban épült, ötszintes egykori „olajos munkásszállón” az utóbbi 20 évben jelentős felújítás nem történt, ezért is pályáztunk az épület energetikai korszerűsítésére a Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Programban (KEHOP) – mondta korábban az OrosCafénak a kórház főigazgatója.

Az épületen az utóbbi 20 évben jelentős felújítás nem történt (Fotó: Rosta Tibor)
Az épületen az utóbbi 20 évben jelentős felújítás nem történt (Fotó: Rosta Tibor)

Duray Gergő szerint az energetikai korszerűsítéssel jelentősen csökkenhet a felhasznált energia mennyisége, mérséklődhetnek az üzemeltetési költségek és kevesebb lesz a légkörbe jutó üvegházhatást okozó gázok mennyisége is, mely a környezetvédelem szempontjából kiemelt fontosságú. A felújítás után a korszerű és megszépült épület méltó színfoltja lesz mind környezetének, mind pedig az egészségügyi ellátórendszer kiszolgáló egységeinek – tette hozzá.

A beruházásról Simonka György elmondta, a kórházban dolgozó nővérek és orvosok egy olyan épületbe költözhetnek be, amelyik minden korszerű elvárásnak megfelel. A rövidesen elkészülő beruházás is példázza, hogy Dél-Békés, a Dél-Békésben élők nem ismernek lehetetlent, és közös erővel, illetve közös munkával gyakorlatilag bármit meg tudnak valósítani.

Ugyan nyár van, de nem állunk meg, tovább dolgozunk Dél-Békés sikeréért, és többek között azért küzdünk, hogy a térség összes egészségügyi intézménye olyan korszerű és élhető legyen, mint az orosházi nővérszálló – tette hozzá Simonka György.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.