- hirdetés -

Két turnusban, kétszer egy hétig táboroztak a Kedvenc Sporthorgász Egyesület szervezésében orosházi és környékbeli gyerekek a Túrtő holtág mellett Mezőtúron. A megye második legnagyobb létszámú egyesülete idén négy éves és a mostani a negyedik gyermektáboruk. Az első évben egy, a másodiktól két hetet táboroztak a gyerekek.

A tábor ideje alatt, négy alapprogram köré csoportosultak a foglalkozások. Tanulták a gyerekek a horgászfelszerelések összeállítását, melyhez hozzátartozik a különböző csomók megismerése, alkalmazása. Volt természetesen elmélet, benne halfelismerés, a horgászat szabályainak megismerése és az egyik legfontosabb, a célbadobás, vagyis a megkötött végszerelékek pontos célba juttatása.

A legizgalmasabb persze a verseny, amely ebben az esetben 2 órás volt, mégpedig spiccbotos módszerrel. A két korcsoport első három helyezettje, illetve a legnagyobb halat fogó és a tábor legfiatalabb lakója értékes díjakban részesültek, de senki sem távozott üres kézzel. Akik nem értek el helyezést, ajándékcsomagot kaptak.

Legtöbb időt persze kedvenc sportjukra, a horgászatra fordítottak a kedvencesek (Fotó: egyesület)
Legtöbb időt persze kedvenc sportjukra, a horgászatra fordítottak a kedvencesek (Fotó: egyesület)

Rendkívül érdekesnek és hasznosnak találták a táborlakók Varga János versenyhorgász feederes horgászatról tartott előadását és bemutatóját. Az érthetően elmagyarázott és később a gyakorlatban is bemutatott fogásokból többet sikeresen alkalmaztak a későbbi horgászatok során.

– Fontos célja volt a tábornak a gyerekek önállóságra való nevelése. Ebből a szempontból is jó volt, hogy nem hazajárós rendszerben szerveztük. A valódi táborhangulat mellett a hálóhelyek, sátrak rendben tartása már a fenti célt szolgálta, csakúgy mint az, hogy az általuk fogott halakat legtöbbször saját maguk tisztították meg, illetve az érdeklődők a halászlé főzés és halsütés fortélyaiba is bepillantást nyerhettek – mondta el Vígh Mihály, a tábor vezetője.

Szabadidejükben a rengeteg horgászat mellett röplabdázhattak, focizhattak, esténként pedig e sportágakban a felnőttekkel is összemérhették erejüket.

A nagyszerű hangulatot, a csodás élményekkel hazatérő gyerekek csillogó tekintetét látva nem lehet kétségünk, hogy jövőre is lesz gyermek horgásztábor a Kedvenc SHE-nél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.