- hirdetés -

Az ütemtervnek megfelelően tart a vásárcsarnok helyreállítása. A júniusi viharban megsérült tető külső szerkezetével már végeztek, jelenleg a belső gipszkarton javítását végzik a szakemberek, amellyel várhatóan a hónap végéig készülnek el.A legfontosabb, hogy a csarnok biztonságos legyen és mihamarabb visszaálljon a vihart megelőző állapot – mondta még korábban Dávid Zoltán polgármester. Benkő Ferenctől a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, hogy a hét elején elkezdték a megrongálódott tetőszerkezet külső részének kijavítását, amellyel két nap alatt végeztek.
– Jelenleg a belső tetőszerkezet gipszkarton javítása zajlik. Ráadásul kiderült, hogy az épület világítástechnikai rendszere elavult, ezért egyúttal ezt is korszerűsítjük. A régi lámpaberendezéseket modern ledes izzókkal működő világítótestekre cseréljük – tájékoztatott a vezérigazgató.

A világítást is korszerűsítik (Fotó: Rajki Judit)
A világítást is korszerűsítik (Fotó: Rajki Judit)

Bojtor István alpolgármester elmondta, hogy a város vezetése is elégedett a szakemberek gyors munkájával, nem csak a vásárcsarnokban, hanem a közterületeken végzett munkálatokkal is és remélik, hogy augusztusban már minden a régi kerékvágásban zajlik majd. Hangsúlyozta, hogy kiemelten fontos, hogy az árusok számára segítséget nyújtsanak. Ezért minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy az anyagi kárt kompenzálják.

– Érkeztek hozzánk olyan megkeresések is a lakosság részéről, amelyben a saját udvaron kidőlt fák feldarabolásában és elszállításában kértek segítséget. Ezekben is igyekszünk segíteni, – bár nem a mi feladatunk – de egy egészséges kompromisszummal szeretnénk segíteni a lakosságnak – mondta az alpolgármester.

A terv szerint a hónap végén, július 29-én ezzel is végezni fognak, de bíznak benne, hogy a kivitelező gyorsabban fog dolgozni és hamarabb be tudják fejezni a munkálatokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.