- hirdetés -

Erzsébet-táborban járt a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza szervezésében húsz gyermek az elmúlt héten. A fiatalok kísérőikkel július 3-a és 10-e között töltöttek élményekkel teli napokat Zánkán, az egykori gyermekfaluban.

Az Erzsébet-program 2012 óta kínál kedvezményes üdülési lehetőséget, többek között a nagycsaládosok számára. Idén kimondottan nekik írtak ki országos pályázatot, amelynek keretében összesen 500 gyermek nyaralhatott a két balatoni tábor valamelyikében.
– Ez régiós szinten nálam a Dél-Alföldön 250 gyermeket jelentett, az orosházi egyesületből pedig húszan voltak oda két kísérővel Zánkán egy hétre – tudtuk meg Benedek Szilviától, aki amellett, hogy az orosházi egyesület elnöke, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének régiós titkára is, így ő fogta össze a dél-alföldi pályázatokat.

Húszan utaztak két kísérővel egy hétre Zánkára (Fotó: egyesület)
Húszan utaztak két kísérővel egy hétre Zánkára (Fotó: egyesület)

A programkínálat nagyon széles skálán mozgott, a gyerekek egyetlen órát sem unatkoztak. Aki járt Zánkán, jól tudja, hogy hatalmas területen fekszik, tehát szinte ki sem kell mozdulni a tartalmas időtöltéshez.
– Nagyon sok mindent csináltunk, volt sétahajózás, sárkányhajózás, foci, röplabda, vetélkedők, diszkó, na és persze strand – részletezi a 12 éves Janicsek Zoltán, akinek édesapja kísérőként szintén ott volt a táborban és elmondta, hogy a helyszínen választhattak, milyen programokon vegyenek részt a gyerekek. – Igyekeztünk úgy összeállítani nekik a napot, hogy délelőtt legyen valami elfoglaltság, délután pedig strandolhassanak. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert több vetélkedőn is dobogóra állhattak – árulta el.

A 17 éves Janicsek Dorka számára a közösségi élmény emelkedett ki.

– Számomra az volt a legjobb, hogy mindenki összetartozott, mindenhová a csapattal mentünk és nagyon jó közösséggé váltunk. Először nem nagyon ismertük egymást, de mire eltelt a hét, megszerettünk mindenkit, vannak, akikkel tartom is a kapcsolatot – mesélte.

Zoli az alsó, Dorka pedig a felső korhatárt képviselte és a család bevallása szerint nem jutottak volna el másként ennyi időre a Balatonhoz, mivel anyagilag túlterhelné őket. Ezt Benedek Szilvia is megerősítette.
– Szállással, étkezéssel, mindennel százezer forint biztosan nem futna ki egy ilyen nyaralást, hiszen eleve 5 fős családokról beszélünk. Ezek a programok, amiket kaptak, sem két forintba kerülnének, ha ki kellene őket fizetni – fogalmazott.

Így azonban mindössze háromezer forintba került az egy hét, amit az autóbuszos utazásra szedtek be, az összes egyéb felmerülő költséget a pályázat és az egyesület állta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.