- hirdetés -

Az orosházi birkózó, Szél Balázs számára véget ért a dortmundi kontinensviadal, és vélhetően műtét vár rá.

Szél Balázs (Fotó: Orosházi Spartacus Birkózó Klub)
Szél Balázs (Fotó: Orosházi Spartacus Birkózó Klub)

Dortmund ad otthont június 26-a és július 1-je között a junior birkózó Európa-bajnokságnak, melyen a magyar válogatott tagjaként az Orosházi Spartacus Birkózó Klub kiválósága, Szél Balázs is szőnyegre lépett, 74 kg-ban képviselve hazánkat.

Mint a helyi klub szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójából megtudtuk, Balázs fogyása jól sikerült, majd a sorsolása is, a 20 fős mezőnyt többek közt német, francia, grúz, görög és örmény versenyzők alkották.
– Német sportoló ellen kezdte a kontinensviadalt Balázs, a mérkőzésen azonban a térde megroppant, és feladni kényszerült a küzdelmet. A német birkózó egy nyertes meccset követően a négy közé jutásért kikapott, így Balázs búcsúzott az Eb-től – tudtuk meg a Spartacus elnökétől, Szél Attilától.

Azt már a két évvel ezelőtt ugyancsak térdsérüléssel bajlódó orosházi birkózó mondta el stábunknak, hogy nagyon szomorú a történtek miatt, hiszen a felkészülés során úgy érezte, minden rendben van.
– Sajnálom, hogy nem tudtam hozzátenni a magyar csapat eredményéhez, egy helyezéssel a vizsgaidőszakot is lelkesebben tudtam volna befejezni – összegzett Szél Balázs, aki a juniorok korosztályában ezzel zárta a versenyeket, és nagy valószínűséggel műtét vár rá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.