- hirdetés -

A péntek délután Orosházára lecsapó vihar – mint arról hírt adtunk – jelentős károkat okozott városszerte. Letört ágak, kidőlt fák, leszakadt vezetékek, tönkretett háztetők jelezték útját minden felé.

A város hamar ocsúdott a vihar okozta sokkból és már mindenütt gőzerővel zajlanak a kárelhárítási, felújítási munkák. A katasztrófavédelem szakemberei mellett a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai is több területen dolgoznak.

Benkő Ferenc igazgató így foglalta össze a jelenleg zajló munkákat:
– A vásárcsarnokban már felállították az állványzatot, amely biztosítja a beltéri gipszkarton lemezek cseréjét és javítását. Ezzel párhuzamosan kifeszítik azt a védőhálót, ami megakadályozza a különböző anyagdarabok lehullását és amely lehetővé teszi, hogy csütörtökön, a munkavégzés ellenére kinyithassuk a csarnokot a vásárlók előtt. A külső tetőszerkezet javítására megkaptuk az árajánlatot. Intézkedtünk a szükséges profillemez mennyiség soron kívüli legyártásáról is. Ezt követően a vállalkozó elvégzi a tető teljes javítását.

Kész az állványzat és a vásárlókat, árusokat védő háló is a helyére került (Fotó: Rosta Tibor)
Kész az állványzat és a vásárlókat, árusokat védő háló is a helyére került (Fotó: Rosta Tibor)

Gyopároson a fürdőben illetve a Faház kempingben is súlyos károk keletkeztek. Itt szintén folyik a munka.
– A fürdőben a szükséges tetőjavítások nagy részét már elvégeztük, a balesetveszélyes fák kivágása megtörtént, a betört ablakok javítása is folyamatban van. Az Erdei Faház kempingben is túl vagyunk a nagyján. A kidőlt fákat és a rengeteg letört ágat feldaraboltuk, és elszállítjuk, így lehetővé tettük, hogy a jövő héten érkező turistákat már rendezett, szép környezetben fogadhassuk – tájékoztatott Benkő Ferenc.

A lakosság is tetőt javít

– A vihar után rögtön jelentkeztek a vásárlók cserepet kerestek. 5-30db-ig pótlásra. Ezek többnyire régi, már nem gyártott termékek így helyettesítő cserepeket ajánlottunk. A cserép vásárlóknak már a vásárlás időpontjában felhívjuk a figyelmét arra pont a viharkárok és egyéb nem várt károk miatt,hogy ajánlatos kb100 db cserepet elraktároznia, mert a gyártók nem mindig fogják ezt a fajtát gyártani. Természetesen azoknak, akiknek nem tudunk pont olyan cserepet adni, azokat szaktanáccsal látjuk el és igyekszünk megoldást keresni a problémára – tájékoztatott Demkó Attila, az Ilovszky Tüzép kereskedelmi vezetője.

ilovszkytuzep_615px

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.