- hirdetés -

Az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület idén nyáron első alkalommal tartott tábort az ifjú horgászpalánták számára.

Immáron hagyománynak számít az egyesület életében, hogy a nyáron több tábort is szerveznek gyerekek számára. Ezúttal 21 fiatal horgász vett részt a táborban június 19-től június 23-áig. A legfiatalabb résztvevő 5 éves, a legidősebb pedig 13 éves volt.

A hét során elméleti és gyakorlati oktatásban is részesültek a táborozók, mely végén néhányan vizsgát is tettek. Emellett megismerkedhettek különböző halfajtákkal, de horogkötést és szerelékkészítést is tanulhattak. A horgászat mellett egyéb programokkal is készültek a szervezők, hiszen ellátogattak a szarvasi arborétumba, ahol sok érdekességet láttak a gyerekek.

– Igyekszünk megszerettetni a felnövekvő nemzedékkel megszerettetni a horgászatot. Szerencsére többen megfertőződtek már, és talán egy egész életre a horgászat szerelmesei lesznek. Ez is a legfőbb célunk – fogalmazott Fejes Gyula, a tábor főszervezője.

A napközis tábor június 24-én, szombaton délelőtt egy háromórás horgászversennyel zárult, a Kristálytó mellett. Üres kézzel senki sem távozott, mindenki kapott apró ajándékot, de ami még ennél is fontosabb, hogy hasznos tudással és élményekkel mehettek haza az ifjú horgászok a nap végén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.