- hirdetés -

Az igazi megmérettetés most kezdődik a válogatottak számára: Szél Anna kadet 56 kg-ban, Rácz Richárd kadet 50 kg-ban, míg Szél Balázs junior 74 kg-ban képviseli hazánkat a korosztályos versenyeken.

A felkészülés a kadetek számára az elmúlt héten kezdődött, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub kiválósága, Rácz Richárd Lengyelországban egy versennyel és az azt követő edzőtáborral kezdett, jelenleg Bócsa szerepel a programban, a jövő héten pedig Németországban folytatja a felkészülést. Nem tudott válogatott lenni, de kerettag az ugyancsak orosházi Lakatos Angeló, aki segíti a válogatottak felkészülését – tudtuk meg a klub szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójából.

Szél Anna Bócsán kezdett a juniorokkal, majd a helyszíneket tekintve Csepel, Lengyelország és Olaszország következik. A kadet Európa-bajnokságot július 24-30. között rendezik Szarajevóban.

Szél Balázs akcióban (Fotó: egyesület)
Szél Balázs akcióban (Fotó: egyesület)

Szél Balázs felkészülése már a finisébe érkezett, hiszen a junior Európa-bajnokság június 26. és július 1. között lesz Dortmundban. A felkészülés Budapesten, Szigetszentmiklóson, Tatán és Kijevben zajlott, a jelenlegi programban a súlybeállítás és a mentális felkészülés szerepel.
– Annát és Ricsit a hazai mezőnyben nem tudták megszorítani a válogatottságért, Balázsnak több jó ellenfele volt, de végül egyértelműen behúzta a válogatottságot. A nemzetközi mezőny viszont nagyon kemény, sokkal nagyobb merítési lehetőségű országokkal kell felvenni a versenyt – vázolja az esélyeket Zsura János vezetőedző, hozzátéve, Ricsi egyre jobban beleerősödik a mezőnybe, egy jó sorsolással pontszerző lehet.

Anna Eb-döntős volt az elmúlt évben, az idei nemzetközi versenyeken is jól szerepelt, esélye van éremszerzésre. Szél Balázs esélyei kapcsán a vezetőedző úgy véli, az elmúlt évi sérülése miatt még kevés benne a verseny, de van már Eb-érme, ami önbizalmat adhat neki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.