- hirdetés -

A kéklámpásokra mindig lehet számítani, ők azok akik segítenek a bajban, sokszor második esélyt teremtve. Ezt az áldozatos munkát elismerve osztotta ki idén is az év rendőre, év tűzoltója és az év mentőse díjat Dávid Zoltán polgármester.

Orosháza vezetője június 14-én a Városháza kistermében adta át az elismeréseket. Dávid Zoltán elmondta, hogy évekkel ezelőtt azért hozták létre a díjat, hogy megköszönjék a hivatásos dolgozók munkáját, akik a mindennapokban saját életüket kockáztatva mentik az orosháziak életét, illetve védik biztonságukat. Mindezért komoly áldozatokat hozva.

Idén az elismerés Pető Krisztián rendőr főtörzszászlós, szolgálatirányító parancsnokának is járt, aki már 1996 óta viseli a rendőri egyenruhát.
– Nagy megtiszteltetés számomra. Úgy gondolom, hogy nem csak nekem, hanem kollégáimnak is szól ez a díj, hiszen mindent közösen végzünk, így a siker is közös – hangsúlyozta.

Dávid Zoltán, Pető Krisztián, Molnár Csaba István, Kozma Ádám és Vincze Tibor (Fotó: Rajki Judit)
Dávid Zoltán, Pető Krisztián, Molnár István Csaba, Kozma Ádám és Vincze Tibor (Fotó: Rajki Judit)

A mentősök részéről Molnár István Csaba vehette át az oklevelet a polgármestertől. A mentőgépkocsi vezető immáron két évtizede rója a város utcáit a mentőautó volánja mögött.
– Örülök, hogy gondoltak rám. Karrieremben fontos állomás, egyfajta előrelépés a díj. Korábban sosem készültem erre a pályára, a sors hozta így, hogy mentős lettem. Nem bántam meg, hogy így alakult, hiszen a hivatásommá vált – mondta büszke mosollyal az arcán.

Az idei év tűzoltója Kozma Ádám tű. törzszászlós lett. Az Orosházi Tűzoltó Parancsnokság különleges szerkezelője édesapja hatására választotta a hivatást. 2007 óta teljesít szolgálatot városunkban, előtte önkéntes tűzoltóként dolgozott.
– Nem számítottam rá, de nagyon jól esik és megtisztelnek az elismeréssel. Úgy vélem, hogy az elmúlt tíz év munkáját koronázta meg ez az oklevél. Próbáltam mindent megtenni, hogy kiérdemelhessem – fogalmazott.

A múlt hétvégén többek között a három díjazott előtt is tisztelegve tartották meg az V. Városi Kéklámpás Napot, ahol a kilátogatók testközelből is láthatták a hivatásos szervek mindennapi munkáját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.