- hirdetés -

Sikeres szezont zárt a PET-BAU ASE minden fronton. Az asztaliteniszezők az Extraligában és az NB I-ben is elérték a kitűzött célokat, emellett az utánpótlás versenyeken is letették névjegyüket.

Egy évvel ezelőtt a bajnoki címet és a feljutást ünnepelhette a PET-BAU ASE. Azóta eltelt egy újabb szezon az orosháziak pedig az Extaligában is megállták a helyüket. Bogdánffy Csaba, az egyesület szakosztályvezetője elmondta, hogy akkoriban nagyon sokat gondolkoztak azon, vállalják-e a szereplést a legjobbak között.
– Szerencsére sikerült stabilizálni anyagi helyzetünket. Ehhez hozzájárult az önkormányzat és a szponzoraink is, akik látva erőfeszítéseinket támogatták a munkánkat – hangsúlyozta.

Pontmentés kimagasló teljesítménnyel (Fotó: Rajki Judit)
Tóth Edina (b) és Csáki Rita (j) (Fotó: Rajki Judit)

A gárda teljesítette az idény előtt kitűzött célt: a tízcsapatos bajnokság hatodik helyén zárt, 18 mérkőzésen kilenc vereség és egy döntetlen mellett nyolcszor tehették le győztesen a ping-pong ütőt.
– Nagy fegyvertény volt, hogy a szezon előtt sikerült megszereznünk Tóth Edinát Szekszárdról. Húzóembernek bizonyult, 75 %-os teljesítménnyel a legeredményesebb volt, míg a csapat másik két tagja, Horváth Lilla és Csáki Rita 40 % alatt maradt, de nélkülük nem értük volna el a célunkat – értékelt a Bogdánffy Csaba hozzátetéve, hogy a vezetőség maximálisan elégedett a lányok egész éves munkájával és az elért helyezéssel.

A fiatalok is helytálltak az NB I-ben

Az NB I-es csapat jelentős változáson esett át az elmúlt esztendőhöz képest, ez is az oka annak, hogy a keleti csoportban a hetedik helyet szerezte meg a PET-BAU ASE második együttese. Mint megtudtuk, hogy több nehezítő körülmény is hátráltatta a csapatot.

Szabó Mariann és Balogh Klaudia munkahelyi, illetve iskolai elfoglaltságaik miatt kevesebb edzésen tudtak részt venni így kevésbé tudtak felkészülni a mérkőzésekre. Emellett a bajnokság kezdete előtt egy játékos eligazolt.
– Az egyesület vezetése ezért úgy döntött, hogy az utánpótlásra helyezi a hangsúlyt. Így a három felnőtt játékos kevesebbet szerepelt, Balogh Ágnes Kyra, Hudák Dorina és Varga Bernadett kapott több szereplési lehetőséget. Örvendetes, hogy az utánpótlás játékosaink húzták a csapatot, hiszen többször előfordult, hogy egy felnőtt játékos mellett három újonc korú játszott és nyújtott dicséretes teljesítményt – mondta Bogdánffy.

Balogh Ágnes Kyra az országos bajnokság ezüstje után az utolsó bajnokin is remekelt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Balogh Ágnes Kyra az országos bajnokság ezüstje után az utolsó bajnokin is remekelt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az NB I-es csapat jelentős átalakulás előtt áll. A következő szezontól Fuderer és Balogh egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudják vállalni a szereplést. Szabó Mariann és a Sopronból visszatérő Benkő Anett mellett az utánpótlásunk alkotja majd a csapatot.
– Elégedettek lehetünk az utánpótlással, hiszen három magyar bajnoki helyezést szereztünk csapatban és különböző korcsoportokban. Az előző években ilyen eredményeink nem voltak, tehát elmondható, hogy fiataljaink fejlődnek, a szakmai munka kiváló – fogalmazott a szakosztályvezető.

Bogdánffy Csaba elmondta még, hogy több mint 50 év után háttérbe vonulna, a mindennapos munkában már nem kíván részt venni, de mint szakmai tanácsadó a továbbiakban is az egyesület rendelkezésére áll.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.