- hirdetés -

Orosházán, a Petőfi Művelődési Központban működő Justh Zsigmond Városi Könyvtár várja ünnepi programokkal az olvasni szerető kicsiket és nagyokat.

Bár hivatalosan csütörtökön kezdődött a 88. Ünnepi Könyvhét, Orosházán már június 2-án, Kovács Attila olvasásnépszerűsítő gyermekprogramjával indították útjára az idei rendezvénysorozatot.

Holden Rose három olvasásnépszerűsítő foglalkozást tartott a könyvtárban (Fotó: könyvtár)
Holden Rose három olvasásnépszerűsítő foglalkozást tartott a könyvtárban (Fotó: könyvtár)

A könyvhéttel párhuzamosan 16. alkalommal rendezik a Gyermekkönyvnapokat, aminek keretében június 10-én, szombaton 9 órakor a könyvtár olvasótermében rendezik meg a XII. „Gyopárka tündér” mesemondó vetélkedőt, közben a picik a Gyermekkönyvtár könyvheti játszóházában múlathatják az időt.

Muszka Sándor 37 éves erdélyi születésű költő „A lusta dög” című humoreszk-kötete a könyvhétre jelent meg. A szerzőt, valamint költő- és kortársát, a szintén erdélyi születésű Orbán János Dénest a június 12-én, hétfőn 17 órakor kezdődő székely irodalmi humoresten ismerhetik meg a könyvszeretők.

A nyugdíjas korosztály is kiveszi részét a programokból: a Zenei Könyvtárban június 14-én, szerdán 16 órai kezdettel tartják a Nyugdíjas Pedagógusok Justh Zsigmond Olvasókörének találkozóját.

A rendezvény alatt a Petőfi Művelődési Központ bejáratánál könyvárusítás és könyvkiárusítás várja a könyvmolyokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.