- hirdetés -

A Budapest Bank orosházi fiókjának munkatársai révén szombaton, a Törődés Napja keretében megújultak az Uzsoki utcai óvoda udvarán a padok, kerti bútorok és a homokozó.

Jövő héten kedden, amikor újra megnyílik az Uzsoki utcai óvoda kapuja, a gyerekek biztosan rácsodálkoznak arra, hogy legutóbb nem így hagyták itt a padokat, kerti bútorokat, homokozót. Valamennyi ugyanis megújult szombaton a Törődés Napja keretében.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal, tavasszal és ősszel.

Kétkezi munka és 100 ezer forint

Az akciók rendszerint a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 100 ezer forinttal járul hozzá a munkálatokhoz. A kezdeményezést országszerte 22 helyszínen rendezik meg.

Lefestették a homokozót is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Lefestették a homokozót is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A pénzintézet orosházi fiókjának munkatársai szombaton ecsetet és festéket ragadtak, és az Uzsoki utcai óvodában kétkezi munkájuk révén új színt kapott a homokozó, a pad és más egyéb kerti bútorok.

– Azért erre az óvodára esett a választásunk, mert tudomásom szerint az önkéntesség szerves része az óvodai életnek mind a szülők, mind pedig az óvodapedagógusok részéről, ehhez szerettünk volna hozzájárulni. A Törődés Napja keretében a kerti bútorok karbantartását, festését végezzük el – tájékoztatott Nagy Brigitta, a pénzintézet orosházi fiókvezetője.

Mint megtudtuk, a bank helyi munkatársai a korábbi években e nap keretében többek között jártak már a kórházban és ott festettek, a Máltai játszótéren munkájuk által megszépültek a padok és játszótéri játékok, hátrányos gyerekek gyermeknapi rendezvényéhez járultak hozzá, és tették emlékezetessé a számukra legfontosabb napot, valamint véradás lebonyolításában segítettek.

Kissné Csizmadia Gyöngyi, az Uzsoki utcai óvoda telephelyvezetője elmondta, nagy örömmel fogadták a felajánlást, hisz segítségükkel olyan feladatot valósítottak meg, amit saját forrásból nem tudtak volna. Általa élhetőbbé, szebbé tudják tenni az óvoda udvarát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.