- hirdetés -

Az Uzsoki Ovi Alapítvány rendezte meg hagyományőrző családi programját.

Fontos az intézményünk számára a hagyományőrzés – hangsúlyozta Kissné Csizmadia Gyöngyi az Uzsoki utcai óvoda telephely vezetője a hétvégi nagyszabású programjukon. Október 7-én rendezte az Uzsoki Ovi Alapítvány az őszi „Tök Jó Nap!” elnevezésű rendezvényüket, hagyományainkra épülő vidám, játékos programját, ahol a korábbi generációk gyermekkora elevenedett meg.

– Már több mint húsz éve minden ősszel megszervezzük hasonló céllal és tartalommal ezt a rendezvényt. Ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet korábbi értékeinkre, hagyományainkra, valamint arra, milyen fontos, hogy minőségi időt töltsenek el egymással a családok. Egy nagyon összetartó közösséget alkot az Uzsoki ovihoz tartozó dolgozók, szülők és gyerekek. Fantasztikus látni, ahogy a régi óvodások visszatérnek, a mostaniak pedig magukkal hozzák az unokatesókat és szomszédokat és jól érzik magukat együtt – mondta a vezető.

A rendezvényen hagyományos kézműves foglalkozásokat, népi sportjátékokat, kiállításokat rendeztek. Az őszi munkákhoz kapcsolódóan megismerkedtek a gyerekek a kukoricamorzsolással, de volt csibesimogató és lovaskocsikázás is a programok között.

Fotó: Nagy Kristóf

Büszkén mutatta meg Kissné Csizmadia Gyöngyi az új kerítésüket, amelyet az elmúlt hónapokban újított fel az önkormányzat, az óvoda dolgozói pedig lefestették. Az elkészült falfestmény Nagy Zsaklin, pedagógiai asszisztens keze munkáját dicséri. A nap zárásaként fellépett a Tekergők zenekar, és ebben az évben a megújult, családias hangulatú udvarban táncoltak, játszottak a zenéjükre a gyerekek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.