- hirdetés -

A cél idén sem változott: testközelből bemutatni a három szervezet, tűzoltóság, rendőrség, mentősök mindennapi munkáját, sőt, idén már a készenléti rendőrök és a honvédség állománya is csatlakozik nem akármilyen bemutatóval.

Akciódús, látványos bemutatók, felvonulás, vetélkedők, és hangsúlyozottan a megelőzés – Június 10-én, szombaton rendezik az V. Városi Kéklámpás Napot. A három szervezet közös napjának ötlete 2013-ban indult el, Vincze Tibor, az Őrizd a Lángot Alapítvány elnöke, főszervező most is azt hangsúlyozta, ez a nap a kéklámpásokról szól.

– A rendezvény célja az elmúlt években nem változott, testközelből szeretnénk bemutatni a három szervezet mindennapjait. Az emberek általában csak akkor találkoznak velük, amikor baj történik, pedig munkájuk igen sokrétű, és a megelőzés is nagyon hangsúlyos szerepet játszik benne – fogalmazott Vincze Tibor, hozzátéve, idén már a készenléti rendőrök és a honvédség állománya is csatlakozik.

Légibemutató a főtéren

A szervezőgárda újdonsággal is készül: a városi felvonulást és megnyitót követően a főtéren a Készenléti Rendőrség látványos légibemutatója ad különleges élményt nem sokkal délelőtt 10 óra után, a további napközbeni programok is ingyenesek lesznek, sok érdekességet tartogatva minden korosztálynak.

Az esti Kéklámpás Bálon ünneplik azokat, akikből a segítőszándék, a tenni akarás nem hiányzik, köszönetet mondanak Orosháza valamennyi kéklámpásának, akik a nap 24 órájában szolgálják a város és a térség lakosságát.

A jövő szombat esti program keretében – már ugyancsak hagyományosan – átadják az Év rendőre, mentőse és a tűzoltója elismeréseket is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.