- hirdetés -

A gyermekeké volt a vasárnap Orosházán is: az Árpád-kert zsúfolásig telt, a tűzoltóság járműveire is rácsodálkozhattak a legkisebbek, Gyopároson pedig ingyen fürdőzhettek. Galériánk mutatja képekben is május utolsó vasárnapját, amikor minden programon a gyermekek kedvére tettek.

Délelőtt sorra érkeztek a családok Gyopárosfürdőre, ahol 14 év alatt ingyenes volt a belépés gyermeknap alkalmából, az ugrálóvár már a bejárat után várta őket. Ahogyan a tűzoltóságon is, bár itt jóval nagyobb sikere volt a tűzoltóautóknak. Apa, ide nézz! – szólt egy kisfiú, látva a különleges felszereléseket, majd pedig a próbariasztást. A lányok itt leginkább a lufinak örültek, de a motoros szimulátor is vonzotta a lurkókat.

Minden, mi szem-kéz-láb ingere

Az Árpád-kert késő délelőttre már zsúfolásig telt családokkal. A helyi csoportok bemutatói, a meseszínház, a népi játékok sok gyermeket vonzottak, ahogyan a Szikhát menhely gazdira váró kutyái is. Az arcfestés, légvár, trambulin mind-mind a legkisebbek örömteli szórakozását szolgálták a Petőfi Művelődési Központ szervezésében, a kézműves asztalnál ajándékok készültek. Egy kislány ott jártunkkor épp az anyukájának alkotott, azt mondta, tőle kap mindent, ezt szeretné meghálálni.

A kukoricamorzsolás nagy koncentrációt igénylő elfoglaltság (Fotó: Rajki Judit)
A kukoricamorzsolás nagy koncentrációt igénylő elfoglaltság (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Szerkesztőségünk is megköszönte azoknak a gyermekeknek, akik úgy döntöttek, élnek a lehetőséggel és részt vesznek kreatív pályázatunkon, melynek témája Orosháza kedvenc tere, játszótere, parkja, helye volt. Nagyon sok alkotás érkezett, az öttagú zsűri által kiválasztott díjazottaknak Dávid Zoltán polgármester és Nánási János főszerkesztő adták át az ajándékokat.

A megkérdezett szülők elégedetten nyilatkoztak a programokról, többen kiemelték, ajándék helyett élményt adnak gyermekeiknek ezen a napon.

Mosolyban, jókedvben nem volt hiány egyik helyszínen sem, önfeledt kikapcsolódás várta a lurkókat az orosházi programokon. Képgalériánk mutatja meg a 2017-es gyermeknapot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.