- hirdetés -

17. alkalommal rendezték meg május 20-án Gerendáson, a szlovák kolbászgyúró versenyt, melyről az Orosházi Kolbászklub négyfős csapata második helyezéssel tért haza, a csapat tagja, Kovács Imre pedig a szárazkolbász versenyben az elmúlt évhez hasonlóan ismét első lett.

A Gerendási Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a Gerendási Szlovákok Egyesülete által szervezett színvonalas megmérettetésen négy ország csapatai vettek részt. A jelentkezők összemérték tudásukat szárazkolbász és friss kolbász kategóriában is. Az előző évekhez hasonlóan, az Orosházi Kolbászklub négyfős csapata ismét remekelt, igen erős mezőnyben idén második helyezéssel tértek haza. A csapat tagja, Kovács Imre pedig a szárazkolbász versenyben lett első. A csapatot a már megszokott négyes alkotta: Madari László, Raffai János, Raffai József és Kovács Imre.

– Immár 5 éve veszünk részt a megmérettetésen, melynek során 10 kilogramm húsból kell kolbászt készíteni. Nálunk, ami már évek óta szembetűnő, hogy a megjelenésünk egységes, olyan terítéket és eszközöket használunk a díszítéshez, ami a régi korokat idézi. Így kiállítási tárgyként a fatüzeléses perzselőtől a régi hentes szatyron keresztül a kézi húsdarálón át a fateknőig mindent felvonultatunk. A zsűri folyamatosan ellenőrzi a munkát, és a higiéniától a megjelenésen át, az íz, illat, harmóniáig mindent figyelembe vesznek az értékeléskor – emelte ki Kovács Imre, az Orosházi Kolbászklub titkára, egyben csapatkapitány.

Hozzátette, a verseny nagyon jó, baráti hangulatban telt. A megmérettetés után a csapat meghívást kapott júniusban egy főzőversenyre, amit Szlovákiában tartanak, a team örömmel fogadta el az invitálást.

A csapat a versenyen való részvételhez köszöni a támogatást Orosháza Város Önkormányzatának, valamint a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójának, Benkő Ferencnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.