- hirdetés -

Mirr-Murr, Oriza Triznyák, Sebaj Tóbiás, a Nagy Ho-ho-ho horgász, Pom-Pom, Süsü a sárkány – Csukás István halhatatlan mesefigurái egy kiállítás keretében láthatóak a művelődési központban május 24-28-ig.(x)

A felsorolt mesefigurákról méltán mondhatjuk, hogy a Mesebirodalom „örök darabjai”, akiken valóban nem fog az idő vasfoga. Megszületésük óta immár több mint negyven év telt el, de napjainkban, gyermekeink számára még ma is éppen olyan kedves és létező figurák, mint amilyeneknek mi, felnőttek éltük meg egykor, gyermekkorunkban.

E csodás mesebeli főszereplők „Süsü és barátai” címen kiállítás keretében „teljes embernagyságban” a valóságban is megjelennek, kilépve a mesekönyvek, mesefilmek világából. A Kossuth-, Prima Primissima-, József Attila – díjjal és a még számos egyéb szakmai nívós elismeréssel kitüntetett kortárs magyar író, költő és esszéíró figuráit Megyeri János szobrászművész kelti újra életre tárlatában, egy, a Csukás István országos utazó kiállítás keretében.

A művész által megalkotott egyedi mesevilág öt jelenetből áll, mely több mint 10 nagyméretű figurát mutat be az érdeklődőknek a már jól ismert mesékből.

E különleges kiállítás a Petőfi Művelődési Központban tekinthető meg május 24-e 9 órától május 28-a 18 óráig.
Belépő: 500 Ft
Csoportos jegy: 300 Ft/fő
Családi jegy: 1200 Ft (2 felnőtt+2 gyermek, vagy 1 felnőtt+3 gyermek)

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.