- hirdetés -

Ötödik születésnapját ünnepli a Rock Blues Klub Orosháza és az általuk összeállított  2017-es zenei program méltónak ígérkezik az évfordulóhoz. A klub elnöke Tóth Tibor és alelnöke Mihály Zoltán avatott be idei terveikbe.

Tavalyi évük jól sikerült és mint az elmúlt években, idén is úgy gondolták, hogy csatlakoznak az orosházi nyári programokhoz, ezzel is színesítve a zenei palettát. A blues és rock zene kedvelőit próbálják maximálisan kiszolgálni.
– Idén ötévesek vagyunk. Eddig 160 koncertet tudhatunk magunk mögött több ezer nézővel és elmondhatjuk, hogy a klub viszonylagos jó hírnévre is szert tett az elmúlt négy évben. A jubileumi évre még színesebb programot próbáltunk összeállítani. A ViharsaRock Fesztivál keretében augusztus 5, és szeptember 2 közt minden hétvégén koncertnapunk lesz. Újdonság, hogy idén először, együttműködve az Őrizd a Lángot Alapítvánnyal, a legerősebb tűzoltók nemzetközi versenyén (TFA), a 26-i főtéri koncertet is mi szervezzük- kezdi a tájékoztatót Mihály Zoltán.

Igai örömkoncertet adott Alapi István és zenekara (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Tavaly igazi örömkoncertet adott Alapi István és zenekara (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A ViharsaRock Fesztivál minden hétvégéjén változatos zenei kínálattal készülnek a szervezők. A nyitó napon (08.05) fellép a Primo Victoria, budapesti metál banda, rögtön utána blues-ra váltanak a Blues Joy révén és egy progresszív rock zenekar a Bring Floyd zárja a sort. Szintén a stílusok sokszínűségének jegyében alakul a második nap (08.12). Magyarország egyik legjobb szájharmonikásának zenekara, a Pribojszki Band kezd. Őket követi az X-faktor szereplő Soulbreakers, a napot egy remek Uriah Heep tribute zenekar a Heep Freedom zárja. Augusztus 19-én csak orosházi zenekarok lépnek fel, hallhatjuk a Bagaméri Projekt, a Spektrum PRT és a Der Sprinter zenéjét.

Nagy durranás a TFA-n

– Az igazi nagy durranást augusztus 26-ra időzítettük. Ekkor az Európa szerte egyre ismertebb Ozone Mama lesz a főtéri színpad vendége.

Őket egy magyarországi ősbemutató követi: a legendás Woodstock-i zenekar, a Ten Years After alapítója Leo Lyons és a gitáros Joe Gooch nevével fémjelzett, angol Hundred Seventy Split kizárólag itt és első alkalommal lép magyar közönség elé. Erre a koncertre akár több ezren is jöhetnek, továbbá Török Ádám lesz a műsorvezető – sorolja lelkesen az elnök.

A ViharsaRock Fesztivál utolsó napján – immár újra az Ady Endre utcán – újfent egészen változatos lesz a kínálat. A Soundkillers, a jól ismert Tűzkerék XT és az ABCD, a legjobb magyar ACDC tribute zárja a napot és ezzel a fesztivált is.

A Rock Klub tagjai abban bíznak, hogy jubileumi évük nagyon sok zenerajongó számára lesz emlékezetes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.