- hirdetés -

Több, mint negyed évszázaddal ezelőtt indították útjára a rendezvényt az iskolában. Ilyenkor a gyerekek előadásokkal, csoportos beszélgetésekkel, különböző iskolai szintű versenyekkel tisztelegnek a természet előtt.

27 évvel ezelőtt, 1991-ben tartották az első madarak és fák napját, melyet azóta is töretlenül megrendeznek minden évben. Ezúttal május 5-én, pénteken gyűlt össze a Vörösmarty iskola apraja-nagyja.
– Sok olyan vendégünk van, aki minden alkalommal itt volt. Együtt dolgozunk a rendezvény sikeréért. A célunk az, hogy a gyerekek még jobban szeressék természetet, tiszteljük a növényeket és az állatokat – hangsúlyozta a 36 éve az intézményben tanító Tompa Lajos.

A kaktusz virága - kicsit másképp (Fotó: Rosta Tibor)
A kaktusz virága – kicsit másképp (Fotó: Rosta Tibor)

Mint minden évben, most is látványos része volt az eseménynek a kutyaszépségverseny. Emellett a gyerekek és szüleik különböző kiállításokat tekinthettek meg a nap folyamán, voltak ásványok, kaktuszok, díszmadarak és rajzok is. E napon rendezte az iskola a madárodú-készítő versenyt, valamint a körzeti mesemondó versenyt is.
– Minden évben várom a madarak és fák napját, hiszen izgalmas és érdekes előadások vannak ilyenkor. Kimondottan a kutyákról szóló programokat élvezem – mondta Szikora Máté, aki a 7.b osztály tanulója.

A rendezvény az eredményhirdetések után a déli órákban galambröptetéssel zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.