- hirdetés -

Méltóképpen ünnepelte meg a tánc világában eltöltött öt évtizedét Antali Zoltán. A táncpedagógust köszöntő szombat esti rendezvényre megtelt az Eötvös-csarnok, nem csak vendégekkel, szeretettel, tisztelettel is. Több százan kapcsolódtak ki és léptek fel a jubileumi programon.

A Tánc világnapja adta az időpontot a programhoz, Antali Zoltán pedig azt a személyiséget, mely összeforr Orosházán a tánccal. De nem csupán Orosházán, hiszen ahogy az OrosCafénak adott interjújában elmondta, a környék több mint 30 településén tanított az elmúlt évtizedekben, és bár összegezni talán nem is tudna, több ezerre teszi tanítványai számát. Generációk tartottak vele, és vallja: a táncot minden korosztály számára hozzáférhetően, az illem szabályaival együtt oktatja.

Több mint kétszázan mutatták be tánctudásukat (Fotó: Rajki Judit)
Több mint kétszázan mutatták be tánctudásukat (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Antali Zoltán életében 50 éve meghatározó a tánc és 50 éve meghatározó ő is a város életében. Pályafutását, eredményeit a településalapítás 273. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat keretében tartott április 29-i gála elején a Táncsics Stúdió kisfilmje mutatta be. Azt a pályafutást, melyet szeretet és tisztelet övez, és az ünnepelt bízik abban, így lesz ez a folytatásban is.

– Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy teltházas rendezvény keretében ünnepelhetünk. A tánc és a tanítás az életem, és remélem, így lesz ez a folytatásban is, szolgálva a tánckedvelőket, a kultúrát – összegzett könnyekkel teli szemekkel, meghatottan a számos díjjal kitüntetett Antali Zoltán, kiemelve ismét, a tánc nevel, tanít és értéket közvetít.

A jubileumi gála fővédnökei, Dávid Zoltán polgármester és dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke köszöntő szavaikban Antali Zoltán fantasztikus pályáját méltatták, tanításának, elkötelezettségének jelentőségét emelték ki. A nyitótáncot, a palotást számos csoport bemutatkozása követte, hatévestől a hetvenévesig több mint kétszázan mutatták be tánctudásukat. Nagy sikert arattak a soraiban régi ismerősöket is felvonultató szépszámú közönség előtt, ahogyan a Szentesről, Budapestről érkező vendégtáncosok produkcióinak is járt a vastaps, és persze az ünnepeltnek, aki egykori táncpartnerével, Győri Edittel lépett a vendégek elé angol és bécsi keringővel és tangóval.

A fél háromig tartó, fergeteges hangulatú jubileumi bál keretben is megmaradt központi elemként a tánc, méltóképpen ünnepelve a világnap mellett az orosházi táncpedagógust. Antali Zoltánnak 1967 óta a tánc az élete, szombaton a Petőfi Művelődési Központ rendezésében egy különleges estével emlékezett az elmúlt 50 évre, és mindazokra, akik végigkísérték útján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.