- hirdetés -

Egy különleges módszer bemutatója Orosházán, mellyel bárkinek sikerülhet egy vagy több idegen nyelv elsajátítása. (x)

Cz. Nagy Zsófia története már az országos sajtót is bejárta, pedig akkor még csak a nyolcadik nyelvvizsgáján volt túl. Most már a tizedik vizsga eredményét várja, noha még csak végzős gimnazista. Zsófia szerint csak a módszer számít, bárkinek sikerülhet, akár munka mellett is.

– Milyen nyelveket tanultál meg eddig a módszer segítségével?

– A norvéggal indítottam volna, de sajnos eltörölték az egyetlen nyelvvizsgaközpontban, ahol korábban vizsgázni lehetett. Ezért nekifogtam a spanyol nyelv megtanulásának, majd néhány hónap múlva sikeresen vizsgáztam belőle. Ez volt az első középfokú nyelvvizsgám. Majd némettel, később franciával folytattam, amelyekből szintén levizsgáztam. Utána olasszal folytattam, majd ugyanabban az évben holland, majd orosz nyelvvizsgát is tettem. Harmadikos gimnazistaként eszperantóval, majd a dán nyelvvel folytattam. A tanév végén életem első felsőfokú nyelvvizsgáját is letettem angolból. A nyári szünetet a svéd tanulásának szenteltem, abból is levizsgáztam, várom az eredményt.

Zsófia a tizedik vizsga eredményét várja, noha még csak végzős gimnazista
Zsófia a tizedik vizsga eredményét várja, noha még csak végzős gimnazista

– Ennyi nyelvet megtanulni rövid idő alatt, ehhez bizonyára rendkívüli nyelvérzék szükséges?

– Egyáltalán nem. Az én példám is ezt igazolja. Bár a nyelvi tantárgyakból mindig ötös voltam, sohasem számítottam a kiemelkedően tehetséges nyelvtanulók közé. A siker kulcsa szerintem a saját személyiségünknek megfelelő módszer megtalálásában rejlik. Én ezt a Kreatív Nyelvtanulás módszerében találtam meg.

– Honnan hallottál a módszerről?

– Nagyapám révén, személyesen ismeri Gaál Ottót, a metódus kifejlesztőjét, akinek huszonhét nyelvvizsgája bizonyítja módszere sikerét. Nagypapám is ezzel a módszerrel kezdett el németül tanulni, és nagyon megtetszett neki, ezért kezembe nyomott egy Kreatív Nyelvkönyvet, mivel tudta, hogy mennyire érdekelnek engem is az idegen nyelvek. Bemutatott a szerzőnek is, aki bevezetett a Kreatív Nyelvtanulás izgalmas világába!

170428_kreativ_nyelvtanulas_ev_honlapja– Mi a módszer titka?

– A tanulás folyamata meglehetősen újszerű. A fejezetek elején szószedett áll tömör nyelvtani magyarázattal, amelyek segítségével már mi magunk alkotunk mondatokat, így első pillanattól kezdve aktív nyelvhasználóként bővülnek a nyelvi ismeretek. A leckékben több száz példamondattal ismerkedünk meg, miközben szinte észrevétlenül megtanulunk hibátlan mondatokat szerkeszteni. A kurzus végére már mintegy kétszáz órát beszélünk az adott nyelven. A módszer másik sajátossága, hogy figyelembe veszi az egyéni igényeket, akár iskola vagy munka mellett is tanulhatjuk a választott idegen nyelvet, mindezt egyedül, tanári közreműködés nélkül, saját tempónk, igényeink szerint haladhatunk előre. A tananyaghoz tartozó rengeteg gyakorlóoldal és kétnyelvű hanganyag egyszerre fejleszti az írás-, szövegértés-, és beszédkészségünket. A fokozatosság elvét követve a tananyag fokozatosan válik egyre nehezebbé a 12 lecke folyamán. A nyelvi formulák, szerkezetek elsajátíttatására viszont csak az úgynevezett Kreatív Alapszókincset használja a tananyag, így akik saját igényeik szerint a szókincs bővítésével lassabban haladnak, azok sem maradnak le a nyelvtani ismeretek megértéséről.

– Felsőfokú nyelvvizsgára való felkészülésben is hatásos módszer?

– Igen, hisz haladó angol könyvvel már sikerült a felsőfokú nyelvvizsgám, jelenleg pedig a német felsőfokú vizsgára készülök.

A módszerrel és az azt bemutató könyvcsomaggal Orosházán május 5-én és május 12-én 17-19 óráig ismerkedhetünk meg a Petőfi Művelődési Központban. Ráadásul a nyelvvizsgára készülő tanulóknak a helyszínen lehetőségük lesz a középszintig létező összes tananyagot (1 darab tananyag + 1 darab online gyakorló + 1 darab nyelvvizsga felkészítő) csomagárban 55970 Ft helyett most 27990 Ft-ért megvásárolni!

A Kreatív Nyelvtanulás online gyakorló programját tavaly az év honlapja díjkiosztón Magyarország legjobb nyelvoktató honlapjának választották. Demo verzióját bárki kipróbálhatja, ami már 10 nyelven elérhető.

Info és megrendelés:
Hudi Tibor 30/318-4953
www.kreativnyelv.hu

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.