- hirdetés -

Megtelt látogatókkal a Városi Képtár második emeleti kiállítóterme kedd délután. Sokan akarták elsőként látni a  Munkácsy- és Magyar Örökség-díjas Báthory Júlia üveg műtárgyaiból létrehozott kiállítást, melyet a városalapítási ünnepségsorozat keretében nyitottak meg a nagyközönség előtt.

Az április 25-i megnyitón a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak muzsikája után elsőként Dávid Zoltán polgármester köszönte meg azoknak a munkáját, segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez a páratlan gyűjtemény Orosházára kerülhessen.

Sápi Lajos (b) nyitotta meg a tárlatot (Fotó: Rosta Tibor)
Sápi Lajos (b) nyitotta meg a tárlatot (Fotó: Rosta Tibor)

– A magyar üvegművészet megteremtőjének életműve úgy vélem, jelentősen gazdagítja városunk kulturális tőkéjét. Bízom abban, hogy turisztikai vonzerőt is jelent majd az üveg magyarországi fővárosában látható tárlat – emelte ki a polgármester.

A kiállítást Sápi Lajos, Orosháza díszpolgára, a Guardian Industries Corporation nyugalmazott európai alelnöke nyitotta meg. Beszédében méltatta Báthory Júlia életművét, munkásságát. Elmondta, rendkívül nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy ez a csodás életmű Orosházára került. Reményét fejezte ki, hogy a tárlat alapja lesz egy növekvő, kortárs művészek alkotásaival bővülő kiállításnak.

A Báthory Júlia munkáiból összeállított tárlatot a Városi Képtárban csodálhatják meg az érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.