- hirdetés -

Április 22-én és 23-án rendezték meg a Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység gyerek országos férfi-női  kard egyéni körversenyt Gödöllőn.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület is képviseltette magát az országos megmérettetésen.

Nők

A női kard egyéniben 44 induló állt pástra.

Orosházi eredmények:

  • 6. hely Kis Abigél
  • 23. hely Nemes Nina
  • 27. hely Gubacsi-Bok Zsófia

– Kis Abigél remek formában vívott és egészen a legjobb négy közé kerülésig nem lehetett megállítani. A csoportkört hibátlanul teljesítette és csoportelsőként azonnal a 32-es táblára került. Menetelését a tőle jóval rutinosabb és idősebb debreceni ellenfele tudta megállítani a nyolcas döntőben. Abigél a két évvel idősebbek között, összetettben ezzel az eredménnyel a 2016/2017-es szezon gyermek országos ranglistáján jelenleg a 7. helyet foglalja el. Nemes Nina és Gubacsi-Bok Zsófia is egyre eredményesebben szerepelnek a versenyeken. Folyamatosan teljesítik és hozzák a tőlük elvártakat. Gödöllőn is szépen vívtak és elégedettek vagyunk az eredményeikkel – értékelte tanítványai teljesítményét Nagy Nándor edző.

Eredményesen szerepeltek vívóink Gödöllőn (Fotó: egyesület)
Eredményesen szerepeltek vívóink Gödöllőn (Fotó: egyesület)

Férfiak

A férfi kard egyéniben 78 induló vett részt. Az orosházi versenyzők közül Szigethy Mátyás 45. helyen végzett, Stoeng Bjorn első versenyén 65. lett.

– Szigethy Mátyás a csoportkör után kiemeltként a 64-es táblára került, azonban nehéz ágon kikapott BVSC-s ellenfelétől a 32-be jutásért. Később ellenfele a versenyen a második helyen végzett. Elégedettek lehetünk a teljesítményével, hiszen Matyinak nem a saját korosztálya ez a mezőny. Stoeng Bjorn élete első versenyén vett részt, hozta a tőle elvártakat és szépen vette az akadályokat – értékelte a fiúk teljesítményét Pusztai Lajos vezetőedző-elnök.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület a közeljövőben két versenyen is részt vesz. A jövő héten rendezik a II. Országos Sulivívó találkozót, ahol az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tíz tanítványa vehet részt a programon. A másik esemény az Országos Diákolimpia Döntő, ahol több orosházi versenyző is pástra áll.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.