- hirdetés -

A Köz Szolgálatáért Érdemjel Aranyfokozata kitüntetést adományozta Pintér Sándor belügyminiszter Miszlai Józsefnek. Az orosházi szakember korábban közgazdasági irodavezetőként dolgozott a Polgármesteri Hivatalban, jelenleg a Magyar Államkincstár hálózatirányításért felelős elnökhelyettese.

Miszlai József nevét bizonyára nem csak volt kollégái ismerik, de városszerte is sokan vannak, akiknek nem kell őt bemutatni. Több mint 25 éve dolgozik a közigazgatásban, a hivatali ranglétrát alulról kezdte. Előbb ügyintézőként, 2000-től közigazgatási csoportvezetőként, 2007-től pénzügyi osztályvezetőként tevékenykedett.
– Majd 2011-től egy szervezeti átalakítást követően közgazdasági irodavezető voltam az Orosházi Polgármesteri Hivatalban egészen 2014-ig. Ebben az évben kaptam és fogadtam el Dr. Dancsó József felkérését – aki akkor már a Magyar Államkincstár elnöke volt – a szervezet hálózatirányításért felelős elnökhelyettesi posztjára – kezdi pályának történetét.

Miszlai József közgazdasági irodavezető válaszolta meg a képviselői kérdéseket
Miszlai József még közgazdasági irodavezetőként

Némiképp meglepő, hogy gyerekként a földrajz, egészen pontosan a geológia vonzotta és geológus szeretett volna lenni. Az ehhez szükséges képzés azonban nagyon messze volt az otthonától, így – racionális gondolatoktól vezérelve – végül a közgazdaság felé fordult.

Nagy feladatra mondott igent

Mint mondja, önkormányzati munkája során folyamatosan kapcsolatban állt a Kincstár megyei egységével, ezért alapinformációkkal már rendelkezett a szervezetről Orosházán is.
– Láttam azt a nagyon sokféle tudást és szakértelmet igénylő feladatot, melyekkel a Kincstár munkatársainak foglalkozniuk kell. Ennek a munkának az országos megszervezése, és az elért színvonal folyamatos biztosítása óriási kihívást jelentett számomra – fogalmaz annak kapcsán, hogy mekkora feladatra mondott igent Dancsó Józsefnek.

Itt pedig egy sajtótájékoztatón, mint hálózatirányítási elnökhelyettes (Fotó: kormany.hu)
Itt pedig egy sajtótájékoztatón, mint hálózatirányítási elnökhelyettes (Fotó: kormany.hu)

Elnökhelyettesként a hálózati munka irányítása mellett napi szinten kiemelt feladata a közszféra egészére kiterjedő központosított illetményszámfejtés szakmai felügyelete, az önkormányzatok finanszírozásának pénzügyi-szabályszerűségi ellenőrzésével, adatszolgáltatásával, és legújabban az önkormányzati ASP rendszer országos bevezetésével kapcsolatos feladatok koordinálása.
– Az említett feladatok végrehajtása naponta többször is gyors reagálást igényel. Reggeltől egész nap folyamatosan érkeznek a feladatok és a problémák, amelyek mielőbbi megoldásra várnak a szervezettől. Ebből adódóan rendszeresen hosszúra nyúlik a munkanap, sokszor nagyon hosszúra – beszél szerteágazó munkájáról.

A kitüntetés kapcsán az volt az első gondolata, hogy az mindig egy csapatmunkának és nem az egyénnek szól.

– Munkahelyi vezetőként jól tudom, hogy egyetlen vezető sem lehet eredményes összetartó és elhivatott munkahelyi kollektíva nélkül. Ezért is nagy hálával gondolok azokra a régi kollégáimra, akik a szakma minden apróságának bemutatása mellett megszerettették velem ezt a munkát, és megtanítottak igazi csapatjátékossá válni

– hangsúlyozza hozzátéve, hogy ez a kitüntetés nem csak elismerés számára, hanem egy üzenet is, hogy mindazt a szakmai tudást, elhivatottságot és hitet, amit korábban ő kapott másoktól, azt most már tovább is kell adnia a következő generációnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.