- hirdetés -

A múlt hétvégén több birkózó válogató megmérettetésnek is otthont adott a sportág központjának számító budapesti Körcsarnok. Közel kétszáz sportoló versenyzett az aranyéremért, melyekből szép számmal jutott orosházi birkózók nyakába is.

Szombaton, április 8-án délelőtt 109 serdülő és 69 kadet birkózó sorakozott fel a budapesti Körcsarnokban berendezett négy szőnyeg köré. A versenyzők figyelmét Bacsa Péter a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke a megnyitó beszédében is felhívta, hogy a serdülő korosztálynak a május közepén esedékes Európa-bajnokságra ez az egyetlen verseny a válogató – olvasható a szövetség honlapján.

Eredményes orosháziak

A serdülők között két érmet szereztek az Orosházi Spartacus Birkózó klub sportolói, a 34 kg-os súlycsoportban Anisa Price a dobogó legtetejére állhatott fel, míg Jochim Márk a 47 kg-os kategóriában másodikként zárta a versenyt.

Amíg a serdülők két szőnyegen gyűrték egymást, addig a csarnok másik két szőnyegén a kadet szabadfogásúak mérték össze tudásukat, tizenegy súlycsoportban. Ezek közül három aranyat az orosházi sportolók zsebeltek be, Borgulya Márk 42 kg-ban, Lakatos Angelo 46 kg-ban, míg Rácz Richárd 50 kg-os súlycsoportban. Nekik köszönhetően a csapatok között bronzérmes lett az OSBK.

Másnap a juniorok következtek itt is több orosházi kiválóan szerepelt, Balogh Zoltán és Szél Balázs súlycsoportjában az élen végzett, míg Villim István és Bakk Norbert is az ötödik helyen zárta a hétvégét.

Eredmények

Serdülő leány Eb-válogató
I. hely Anisa Price, 34 kg

Serdülő szabadfogású Eb-válogató
II. hely Jochim Márk, 47 kg

Junior szabadfogású válogató
I. hely, Balogh Zoltán, 50 kg
V. hely, Villim István, 60 kg
I. hely, Szél Balázs, 74 kg
V. hely, Bakk Norbert, 74 kg

Kadet szabadfogású válogató:
I. hely, Borgulya Márk, 42 kg
I. hely, Lakatos Angelo, 46 kg
I. hely, Rácz Richárd, 50 kg

Kadet csapatpontverseny:
III.hely, Orosházi Spartacus Birkózó Klub

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.