- hirdetés -

A 2017. évi U23-as Európa-bajnokság szabadfogású versenyén 29 ország, 116 birkózója szállt harcba nyolc Európa-bajnoki címért. Köztük volt az orosházi Sepeczán János is, aki végül a 10. helyen zárta a kontinenesviadalt.

Egy héttel korábban, március 27-én a 65 kg-os súlycsoportban indult az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője. Sepeczán a nyolcaddöntőben a tavalyi Mediterrán-bajnok Pablo Diez Pardoval mérte össze tudását. A 22 éves sportoló 6-2-re múlta felül spanyol ellenfelét, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

Ezután a török Haydar Yavuz ellen birkózótt és 10-0-ás vereséggel volt kénytelen elhagyni a szőnyeget. Mivel a török versenyző a döntőbe jutott, így János a vígaszágon folytathatta a szereplését, ahol hasonló eredménnyel zárult a francia Ilmam Mukhtarov elleni találkozó is. A Spartacus sportolója így végül a 10. helyen zárta a kontinensviadalt.

A magyar szabadfogású csapat. Balról a negyedik a Sepeczán János. Fotó: MBSZ)
A magyar szabadfogású csapat. Balról a negyedik Sepeczán János (Fotó: MBSZ)

– Már csak azért is kell értékelni minden egyes győzelmet, mert tavaly sajnos nem sikerült idáig eljutnunk. Van azért hiányérzetem, de azt is tudni kell, hogy szinte egész Európában a honosított oroszok viszik a prímet. Így volt ez Sepeczán János mérkőzésén is a francia ellenfele esetében, aki szintén orosz. Nekünk van mit behoznunk, van lemaradásunk, fiatal a csapatunk, keményen kell dolgoznunk, hogy csökkentsük a hátrányunkat. A jövőt illetően látok lehetőséget Jánosban és társaiban egyaránt – így értékelt Ritter Árpád a válogatott edzője a szövetség honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.