- hirdetés -

A hétvégén Kis Abigél, a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület fiatal kardozója a korosztályos utánpótlás versenyen vett részt Lengyelországban. Az orosházi versenyző 57 indulóból a 8. helyen végzett.

A női kard egyéniben 11 ország 57 indulója állt pástra az elmúlt hétvégén a wroclawi nemzetközi versenyen.

Kis Abigél  a csoportkörben (7 versenyző alkotta a csoportot)  6 asszóból négyet megnyert, csoport másodikként a 16. helyre rangsorolták. Ekkor még negyvenen voltak versenyben. Abigélnek kiemeltként nem kellett a 32-be jutásért vívnia, de nehéz ágra került a továbbiakban a táblán.

Kis Abigél igen szép eredménnyel zárta a versenyt (Fotó: egyesület)
Kis Abigél igen szép eredménnyel zárta a versenyt (Fotó: egyesület)

Első ellenfelét, egy lengyel lányt 8:4-re győzte le, így bekerült a legjobb 16 közé. A 8 közé jutásért német ellenfelét győzte le ismét 8:4 arányban. A  4 közé jutásért a későbbi győztes orosz kardozóval szemben óriási izgalmak közepette 8:7 arányban alul maradt, így Abigél a 8. helyen végzett – számolt be a versenyről Nagy Nándor edző.

Pusztai Lajos egyesületi elnök elégedetten nyilatkozott Kis Abigél teljesítményéről.
– Nagyon elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen semmilyen nemzetközi tapasztalatunk nem volt ez idáig. Abigél a versenyen induló magyar női kardozók közül a legeredményesebben szerepelt.

A szakosztály versenyzői közül legközelebb a 2005-ben születettek lépnek pástra, április 8-án az Újpesti TE „Bambi” versenyén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.