- hirdetés -

Sikeresen szerepeltek a PET-BAU ASE asztaliteniszezői az újonc MOATSZ Kupán és a 2017. évi újonc csapatbajnokságon.

A szövetség Tatán rendezte meg az újoncok egyik legjelentősebb ranglista versenyét március 25-én, melyen az előzetes várakozást jelentősen felülmúlták a fiatal orosházi sportolók.

Az egyéni versenyben Balogh Ágnes Kyra, Hudák Dorina és Molnár Levente ranglista helyezésük alapján közvetlenül a főtáblára kapott besorolást. Farkas Izabella és Halma Csaba a selejtezőcsoportból rajtolhatott, akik idén kezdtek el versenyezni, így számukra a feladat a rutinszerzés és a versenylégkörhöz való alkalmazkodás volt. Csaba a csoportjából nem jutott tovább, Izabella viszont meglepetésre csoportelső lett, ezt követően a táblára jutásért bejátszó mérkőzésen szenvedett vereséget.

A főtáblán Kyra a szekszárdi Gajdács, majd Hanustyik elleni győzelme után kitűnő játékkal 3-1 arányban múlta felül a Statisztikás válogatott Letanóczkit. Végül a döntőbe jutásért kapott ki a hazai színekben játszó Adamiktól, így az előkelő harmadik helyen végzett.

Hudák Dorina a statisztikás Kemecsei elleni győzelmével a 16 közé került, ahol színvonalas mérkőzésen kapott ki a verseny későbbi győztesétől, a ranglista vezető Tölgyestől. Ezt követően a helykijátszások során valamennyi további ellenfelét legyőzve szerezte meg a kilencedik pozíciót. Molnár Levente az első fordulóban aratott győzelme után kikapott a dunakeszi játékosától Freudtól, így nem jutott a legjobb nyolc közé.

– A két lány egy – egy vereséggel játszotta végig az egész versenysorozatot, Kyra dobogós helyezése váratlan, de teljesen megérdemelt volt. Levente játékán nyomot hagyott hosszú betegeskedése, így csak négy edzéssel készülhetett a versenyre, aminek tükrében minden dicséretet megérdemel – értékelt Bogdánffy Csaba a PET-BAU ASE szakosztályvezetője.

Dobogós helyezés a csapatversenyen

Az országos csapatbajnokságon, melyet szintén Tatán rendeztek március 26-án, a szakvezetés a nyolc közé várta a lányokat. Végül túlszárnyalták az előzetes várakozásokat és a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A Balogh Ágnes Kyra, Hudák Dorina, Farkas Izabella trió a Statisztika „B”, a Soltvadkert és a Szekszárd csapatait egyaránt 3-1 arányban győzte le, ami után az elődöntőben 3-2 re hatalmas mérkőzésen kaptak ki a későbbi bajnok Statisztika „A” csapatától.

– Ez az eredmény azért is örvendetes, mert folytatódott a hagyomány, amely szerint az utánpótlás csapatbajnokságokon mindig volt dobogós helyezésünk. Biztató a jövőre nézve, hogy ezt a helyezést a legfiatalabb korosztályban sikerült elérnünk – zárta Bogdánffy Csaba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.